• Головна
  • Новини
  • Якщо Зеленський помилиться із новим прем’єр-міністром, то програє країна

19.05.2019, 13:44

Якщо Зеленський помилиться із новим прем’єр-міністром, то програє країна

"Головне, що має зробити нова коаліція ВР – це розв’язати вкрай складне, але актуальне політичне питання про кандидатуру нового прем'єр-міністра України. Охочих зайняти цю посаду як ніколи багато. Це сам Гройсман, Садовий, Аваков, Тимошенко, Яценюк, Бойко, Тарута, Луценко, Палиця, навіть Порошенко та інші. У кожного з них є свої плюси і мінуси".

Про це у ФБ розмірковує політолог Віктор Небоженко

"Тепер, після того, як Верховна Рада призначила дату інавгурації нового президента на 20 травня процес передачі влади від колишнього президента Порошенко до нового Зеленського став незворотним.

На президентських виборах народ України виконав свою роботу, тепер черга за політиками. Наступна політичне завдання, яке стоїть перед українським суспільством – це прискорене оновлення інших гілок влади – Кабміну і Верховної Ради.

Можна, звичайно, почекати півроку поки пройдуть нові вибори, але у країни немає часу. Ми і так, через саботаж колишнього президента Порошенка і частини народних депутатів – елітних порохоботів затрималися на старті. А після того, як «Народний фронт» офіційної вийшов з уявної коаліції, в надії породити парламентському кризу, треба терміново створити нову коаліцію зі старих депутатських груп і фракцій, які будуть лояльні до нового президента Зеленського та готові  приймати термінові закони. Тільки швидке створення нового коаліції дозволить старому парламенту уникнути передчасного розпуску, як покарання за роки млявої, непрофесійної роботи і жахливої ​​залежності від колишнього президента Порошенко, який що хотів, те й робив з цією Верховною Радою.

Якщо «Народний фронт», що тріснув дверима і вийшов з віртуальної коаліції, то він повинен забрати разом із собою найцінніше, що у нього є в нинішньому парламенті, - спікера Верховної Ради Парубія. І досить знущатися з вищого законодавчого органу України і телеглядачами країни. Відтак, нова коаліція має терміново знайти (на останні півроку своє роботи) нового спікера Верховної Ради, який, з одного боку, нічим не буде схожий на Парубія, а з іншого боку, не буде залежати від колишнього президента Порошенка.

Але, головне, що має зробити нова коаліція ВР – це розв’язати вкрай складне, але актуальне політичне питання про кандидатуру нового прем'єр-міністра України. Охочих зайняти цю посаду як ніколи багато. Це сам Гройсман, Садовий, Аваков, Тимошенко, Яценюк, Бойко, Тарута, Луценко, Палиця, навіть Порошенко та інші. У кожного з них є свої плюси і мінуси.

Але нині, в ситуації цейтноту і складності завдань, що стоять перед Україною, найкраще на цю посаду підходить Юлія Тимошенко. Це буде успішний альянс молодого президента Зеленського і досвідченого управлінця Тимошенко, якій не потрібно буде пояснювати, що робити, і давати час на навчання. З одного боку, Тимошенко добре вміє працювати з депутатськими групами і фракціями, чого поки що нема в новій адміністрації Президента Зеленського. З іншого боку, на відміну від інших кандидатів на цю посаду, Тимошенко доведеться вирішувати три найгостріші проблеми, що стоять перед Україною. Перше – це вирішити проблеми боргів МВФ. Друге – це знизити тарифний тиск на населення України. Тимошенко кілька років поспіль, а також в ході президентської виборчої кампанії гостро критикувала тарифну політику Кабміну Гройсмана. І ось тепер у неї з'являється можливість довести населенню України, що вона зможе вирішити цю проблеми на користь населення, а не жадібних олігархів.

Нарешті, поєднання волі і мужності президента Зеленського з досвідом і енергією прем'єр-міністра Тимошенко і продуктивною законодавчою діяльністю нової коаліції Верховної Ради дозволить почати процес очищення вищих ешелонів влади від жахливої ​​корупції, яку розвів за роки свого правління колишній президент Порошенко.

Президент Зеленський і прем'єр-міністр Тимошенко повинні будуть показати всьому українському суспільству новий демократичний стиль співпраці гілок влади, де ніхто не «перетягує на себе ковдру» і всі працюють заради спільної мети. Зі свого боку, Верховна Рада за час, що залишився до нових виборів, зможе прийняти ряд важливих законів про долю мажоритарників, про ДБР, про слідчі комісії, ряд антикорупційних законів і, нарешті, пакет законів про імпічмент президента і рівень депутатської недоторканності. Це дозволить нинішнім народним депутатам сміливо йти на осінні вибори в надії на переобрання.

Треба пам'ятати, що коли ми вже найближчим часом не знайдемо успішної формули співпраці Верховної Ради, Кабміну і Президента України, то країна буде все глибше буде занурюватися у незворотню державну кризу. І ніякі вибори, зміна осіб на політичній арені чи міжнародні кредити їй не допоможуть.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: