07.05.2019, 09:34

Як в Ужгороді відзначать 8 і 9 травня

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Цього дня в атріумі Закарпатської облдержадміністрації відкриється виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори». Експозиція, підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, розповідає про 30 людських доль за дротами 11 таборів смерті Третього Рейху.

про це повідомили у закарпатській ОДА.

А 9 травня – у День перемоги над нацизмом – в Ужгороді вшанують пам’ять загиблих у Другій світовій війні.

О 10.00 керівники обласної держадміністрації, обласної ради, представники ветеранських організацій, військових частин, правоохоронних органів покладуть квіти до підніжжя пам’ятника «Україна – визволителям» на українсько-словацькому кордоні.

О 10.20 покладання квітів відбудеться до пам’ятника «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни», на площі Кирила і Мефодія (біля готелю «Закарпаття»).

О 10.40 на Меморіальному комплексі «Пагорб Слави» відбудеться покладання квітів до могил воїнів, які загинули в зоні АТО/ООС та до Вічного вогню.

Цього ж дня в атріумі Закарпатської облдержадміністрації об 11.30 розпочнеться святковий концерт Української Республіканської Капели NOW Кредо. Колектив Капели складають 82 високопрофесійних артиста з усієї України. Очолює її заслужений діяч мистецтв, головний хормейстер Національної опери України Богдан Пліш. 

До слова, виступ капели в Ужгороді має символічне значення, оскільки перший виступ під час турне Української республіканської капели в травні 1919 року відбувся саме в Ужгороді.

Урочисті заходи в ці дні відбудуться також в усіх районах Закарпаття.

"Запрошуємо краян долучитися до заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні", - сказано у повідомленні.   

На фото - пам’ятник «Україна – визволителям» на українсько-словацькому кордоні, zak-kor.net

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: