• Головна
  • Новини
  • Як розіграли майже півмільйона гривень від Хустських освітян

21.10.2021, 09:53

Як розіграли майже півмільйона гривень від Хустських освітян

Управління освіти Хустської міської ради замовило постачання паливних брикетів у приватного підприємця Василя Якоба на 418 тис. грн, який позмагався з «колишнім партнером».

Ппро це повідомили "Наші гроші. Львів".

Згідно з умовами договору, відділ освіти отримає 100 тонн брикетів, вартість яких становитиме 4,17 тис. грн за тонну. Паливо використовуватимуть для обігріву восьми шкіл та одного дитячого садка. Постачатиме брикети Василь Якоб до кінця 2021 року або до повного виконання договору.

Ознаки пов’язаності

Єдиним конкурентом Василя Якоба на торгах виступив Євгеній Пристая ‒ підприємець із того ж села Іза (Закарпатська область). Його пропозиція відрізнялась лише на 2 тис. грн і під час аукціону учасники не торгувались.

Також Євгеній Пристая не завантажив низку необхідних документів. Серед яких, наприклад, паспорт, або договори із працівниками. Пристая бере участь у закупівлях лише вдруге і вдруге з Василем Якобом, де фактично, виступає технічним учасником.

У документах обох учасників наявні однакові дефекти друку чи сканування, а деякі з них оформлені аналогічно, хоча замовник вимагав їх у довільній формі. Цікаво те, що однаково оформлені документи є і у попередньому тендері хустського управління освіти, де брали участь підприємці. Щоправда, відсутні однакові дефекти друку чи сканування.

Євгеній Пристая наполягав на тому, що готував документи самостійно та не зміг пояснити їх подібності з конкурентом. Також він не зміг пояснити, чому завантажив не усі документи, якщо мав намір перемогти у закупівлі.

«Я не знаю, подзвоніть до Якоба він вам скаже», ‒ врешті сказав підприємець і перервав зв’язок.

Натомість Василь Якоб повідомив, що підприємці були бізнес-партнерами, але зараз спільно не працюють. Він також припустив, що документи його колишній партнер міг відсканувати в його офісі.

Про постачальника

Приватний підприємець Василь Якоб з 2020 року отримав 9 держзамовлень на загальну суму 780 тис. грн, усі з яких на постачання палива.

Фото - Хуст/Вікіпедія

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: