Василь Чорний

Викладач, журналіст

Викладач Львівського національного університету імені Івана Франка


24.07.2022, 07:33

Волонтери з усієї України обмінювалися досвідом

Нещодавно в м. Мукачево Закарпатської області Центр громадянських ініціатив провів зустріч десятків волонтерів зі всієї України, які від початку повномасштабної агресії російської федерації проти України займаються допомогою внутрішньо переміщеним особам та українській армії.

У межах заходу за підтримки Фонду Фрідріха Наумана учасники вчилися, як і де черпати внутрішні ресурси, щоб пройти марафон війни та закріпити перемогу, які основні правові та фінансові аспекти волонтерства, кібербезпека даних в умовах війни та ін. 

Максимально насичений практичними кейсами день розпочався із зустрічі з головою Мукачівської міської ради Андрієм Балогою, який розповів про досвід міста у волонтерській діяльності краю. Учасники дізналися як опікуються внутрішньо переміщеними особами в Мукачево, які проблеми виникають і як їх долати. Розповідали про свій досвід місцеві волонтерські хаби та шелтери.

Як відомо, більшість учасників спільноти ЦЕГРІН – активні громадяни, волонтери, що пішли на вибори і стали владою, тими, хто в процесі реформи децентралізації змінював та продовжують змінювати країну на краще. 

«Дуже сподіваємось, що найближчим часом після нашої перемоги над російським агресором ми повернемось до відбудови наших громад та наших проектів, пов’язаних з розбудовою та розвитком місцевого самоврядування», - зазначив Андрій Мазан, голова правління Центру громадянських ініціатив.

Довідка. Центр громадянських ініціатив – неурядова неприбуткова організація, яка об’єднує практиків та дослідників самоорганізації та самоврядування, ініціаторів та організаторів суспільних змін з метою формування ефективного громадянського суспільства в Україні шляхом мотивування до громадської діяльності та підготовки активного, обізнаного і відповідального громадянина.

Інститут соціології міст – громадська організація, заснована львівськими соціологами Михайлом Яворським та Богданом Вахулою у 2017 році. Організація тісно співпрацює з кафедрою соціології та соціальної  роботи Національного університету «Львівська політехніка».

З початку повномасштабної російської агресії проти України учасники організації зосередили свою роботу на підтримці Збройних Сил України та внутрішньо переміщених осіб.

Відео про те як на Закарпатті обмінювалися досвідом та надихалися роботою волонтери з усієї України можна переглянути тут - https://www.youtube.com/watch?v=nGvG0e60zic

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: