• Головна
  • Новини
  • Голова Держрезерву не чув, що його мамі подарували квартиру за 9 млн, тещі - за 4, а у жінки - чотири котеджі під Києвом

30.07.2019, 15:15

Голова Держрезерву не чув, що його мамі подарували квартиру за 9 млн, тещі - за 4, а у жінки - чотири котеджі під Києвом

Дружина голови Держрезерву Вадима Мосійчука за час перебування його на посаді відкрила міні-готель, а його матері подарували квартиру на Печерську за кілька мільйонів гривень.

Про це йдеться у розслідуванні "Наших грошей з Денисом Бігусом"

У 2019 році матері Мосійчука подарували квартиру на 183 квадрати у новобудові на Печерську, по вул. Діловій. Аналогічні квартири у ньому продаються за ціною від 7 до 9 мільйонів гривень.

 
Квартира мами на Печерську
фото Bihus.Info

Попередня власниця квартири, мешканка Житомирської області, відмовилась коментувати подарунок.

Сам Мосійчук заявив, що для нього інформація про появу в матері подарунка у вигляді елітної квартири в Києві – це новина. Він не надав жодних додаткових пояснень про походження коштовного подарунку.

Мосійчук також нічого не знає і про двокімнатну квартиру, яка з’явилася у 2016-му у його тещі поряд із Адміністрацією президента. Подібні квартири у цьому будинку продають від 4 мільйонів гривень.

 
Квартира тещі біля ОП
фото Bihus.Info

Журналістам Мосійчук сказав, що заробив мільйони до держслужби: "В 29 років я вже був гривневим мільйонером. В 35 років я вже заробив перший мільйон доларів. Ви ж про це не знаєте".

Водночас, інформації про зароблені до держслужби мільйони немає у жодній з декларацій Мосійчука. За підсумками 2015-го, коли його взяли на роботу, чиновник з дружиною задекларували загалом 250 тис. доларів.

У 2017 році дружина чиновника придбала новий Мерседес GLE за два мільйони гривень і понад гектар землі під Києвом, начебто, за 300 тисяч гривень. Невдовзі на цій землі почали зводити котеджі і будувати сонячні електростанції.

На початку 2019-го там відкрився міні-готель зеленого туризму. Мосійчук визнає, що цим бізнесом займається його дружина, але переконує, що ніякого готелю немає – здається лише один котедж, а інший будинок – це сауна.

 
Міні-готель дружини
фото Bihus.Info

На офіційній сторінці готелю зазначено інше. Адміністрація розповіла журналістам: там вже працюють два котеджі по 92 квадрати. Ще два котеджі і басейн - мають відкритися найближчим часом.

За законом, котеджі мають декларуватися ще на стадії незавершеного будівництва. Як і позики на них. Але голова Держрезерву каже, що не збирається декларувати ці будівлі

За підсумками 2018-го Мосійчук задекларував лише один котедж дружини, і про той згадав не з першого разу - вже у виправленій декларації.

Нагадаємо, Мосійчука призначили на посаду за ініціативи тодішнього міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса.

У 2018 році правоохоронці штурмували квартиру Мосійчука, щоб провести обшук. Через рішення витратити кілька мільйонів гривень на те, щоб покатати зерно з однієї області в іншу.

У 2019 році рахункова палата звинуватила Мосійчука у неефективному використанні 1,7 млрд грн. і нанесенні збитків у розмірі 318 млн грн.

Після оприлюднення звіту рахункової палати Кабмін відсторонив Мосійчука на час дисциплінарного провадження.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: