31.03.2022, 08:32

ВООЗ розробила три сценарії коронавірусної пандемії

У найоптимістичнішому сценарії від ВООЗ коронавірусна хвороба стане схожою на грип, у найгіршому випадку - стане ще більш небезпечною.

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) розглядають три сценарії того, як розвиватиметься пандемія наступного року. Про це йдеться в оновленому плані боротьби з COVID-19, повідомляє Кореспондент  із посиланням на Reuters.

На думку генерального директора ВООЗ Тедроса Адхана Гебреєсуса, найімовірніше COVID-19 продовжуватиме розвиватись, але хвороба, яку він викликатиме, переноситиметься легше.  Спалахи хвороби відбуватимуться в холодні часи року та будуть схожі на грип. Людям із найбільшим ризиком можуть знадобитись бустерні щеплення.

В іншому сценарії, який є найоптимістичнішим, майбутні варіанти вірусу будуть менш серйозними, а захист від складних випадків хвороби діятиме довше. У такому випадку посилення чи значні зміни вакцин не будуть потрібні.

У найгіршому випадку COVID-19 мутує у нову дуже заразну та смертельну загрозу. В цьому випадку вакцини будуть менш ефективними, а імунітет буде швидко знижуватись, що вимагатиме змін у складі вакцин, що існують, та широкої кампанії бустерних щеплень для вразливих груп.,Задля припинення надзвичайної ситуації ВООЗ закликала країни продовжувати досліджувати вірус, аби запобігти його значним мутаціям. На думку ВООЗ, країни також мають відстежувати еволюцію вірусу у тварин.

Крім цього, ВООЗ продовжить пропагувати мету вакцинувати 70 відсотків населення світу від COVID, особливо що стосується вразливих груп.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: