23.05.2019, 08:32

В Японії до кінця року знищать всі мікрохвильовки

Усі ті емпіричні передчуття бабусь, які говорили, що мікрохвильові печі «шкідливі», схоже, справдилися завдяки недавнім науковим дослідженням. Уряд Японії вирішив позбутися від усіх мікрохвильових печей в країні до кінця року, повідомляє Noticias sobre.

Всім громадянам і організаціям, які не дотримуються цієї вимоги, загрожує тюремний термін від 5 до 15 років, в залежності від тяжкості злочину, про це пише blysk.space

Причиною заборони використання мікрохвильової печі на японській землі стало дослідження вчених з Університету Хіросіми, які виявили, що мікрохвилі завдали найбільшої шкоди здоров’ю громадян протягом 20 років, ніж бомбардування літаків США у вересні 1945 року.

Всі основні виробники мікрохвильових печей в Японії вже закрили фабричні магазини, де продавалася ця продукція. У 2021 році планується зупинити виробництво мікрохвильових печей в Південній Кореї. Тим часом, Китай планує відмовитися від цього типу технологій в 2023 році.

Згідно з висновками експертів, їжа, розігріта в мікрохвильовій печі, має несприятливі вібрації, дисгармонійні з універсальними ритмами. Крім того, дослідники провели експеримент: 5 тарганів помістили на мікрохвильову піч і залишили на 3 години радіатор на джерелі потужністю 3000 Вт в режимі «гриль». В результаті всі комахи загинули.

Історія почалася з розтопленого шоколаду. Мікрохвильова піч, як і більшість винаходів, є випадковим результатом роботи інженера, який працював над проектом, пов’язаним з радаром. У 1946 році доктор Персі Спенсер, інженер корпорації Raytheon, зауважив, що шоколад в його кишені розтанув. Що трапилося? Він тестував так званий магнетрон. Хвилі магнетрона впливали на шоколадну плитку, викликаючи внутрішнє молекулярне збудження і, отже, нагріваючи і розплавляючи м’який продукт.

Як працюють мікрохвильові печі. Мікрохвильова піч має так звану магнетронну трубку, яка перетворює електричну енергію у високочастотні радіомікрохвилі, ці хвилі «поглинаються» їжею, тобто електромагнітні хвилі «хвилюють» «дипольні» молекули (в один кінець має позитивний заряд, а інший – негативний заряд).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: