• Головна
  • Новини
  • В МВС можуть остаточно «похоронити» функцію розкриття і доказування умисних вбивств

11.04.2020, 10:33

В МВС можуть остаточно «похоронити» функцію розкриття і доказування умисних вбивств

Те, що "сьогодні намагається зробити керівництво МВС, то це, на думку багатьох прокурорів на місцях і керівників територіальних підрозділів поліції, взагалі, вибачте, похоронить функцію розкриття і доказування умисних вбивств".

Про це на своїй сторінці у ФБ написав адвокат, ексзаступник Генпрокурора України, експрокурор Львівської області Олексій Баганець

Зокрема, у повідомленні сказано: "Нещодавно закінчив проводити щорічно аналіз стану злочинності за 2019 рік та стану протидії їй в державі за 2019 рік, під час якого встановив шокуючі дані про те, що за направленими до суду обвинувальними актами розкриття умисних вбивств складає, Ви тільки вдумайтесь, приблизно 15%, чого не було за всі останні 40 років!

Але, шановні друзі, і дивуватися нічому, бо в результаті проведення так званих «реформ», починаючи від прийняття нового КПК України в 2012 році, в системі органів правопорядку і прокуратури сьогодні нікому займатися покращенням організаційної роботи по розкриттю і розслідуванню цих найбільш суспільно небезпечних злочинів для громадян. В Україні немає посадових осіб, хто повинен нести відповідальність за погіршення криміногенної обстановки в державі, за зростання злочинності і тим більше – за погіршення їх розкриття.

Але те, що сьогодні намагається зробити керівництво МВС, то це на думку багатьох прокурорів на місцях і керівників територіальних підрозділів поліції, взагалі, вибачте, похоронить функцію розкриття і доказування умисних вбивств. Замість того, щоб відновити попередню організацію роботи, покращити взаємодію слідчих, прокурорів і оперативних працівників, підняти рівень підготовки і підвищити кваліфікацію правоохоронців по розкриттю і збору доказів вини підозрюваних та обвинувачених у вчинені умисних вбивств, начебто МВС України дало вказівку на місцях припинити назавжди проведення місцевими підрозділами НДЕКЦ генотипно-скопічних експертиз, і навіть повернути слідчим і прокурорам всі постанови, по яким такі експертні дослідження ще не закінчені. Ви тільки вдумайтесь, як можна доказати вину підозрюваного у вчинені умисного вбивства в умовах діючого КПК України без застосування експертизи ДНК, яка дає категоричні висновки на предмет, якою саме людиною залишені ті чи інші біологічні сліди!?

Більш того, вказівка МВС стосується і головного: все обладнання для проведення таких експертиз (апарати для виділення ДНК) необхідно передати з балансу МВС на баланс обласних органів Міністерства охорони здоров’я, начебто, для використання при лікуванні чи діагностуванні коронавірусу.

Шановний Арсене Борисовичу! Схаменіться, якщо ця інформація відповідає дійсності! Повірте, і ця складна хвороба колись закінчиться, а розкривати злочини, тим більше такі як умисні вбивства, всеодно підпорядкована Вам поліція повинна і надалі. Досить її знищувати як орган досудового розслідування; все що треба було зробити для цього, в нашій державі вже було зроблено протягом останніх 6-ти років, в т.ч. і завдяки Вашим особистим зусиллям!".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: