15.10.2019, 18:46

Уряд продав облігацій на 1,15 млрд грн

Міністерство фінансів України залучило до бюджету 1,15 мільярда гривень від продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Такі дані наводить Міністерство фінансів за підсумками традиційного аукціону з продажу облігацій, який відбувся 15 жовтня, пише Громадське.

Зокрема, Мінфін продав облігації на 2 роки на загальну суму 114,98 мільйона гривень та ставками дохідності 15,36%, на 1 рік на суму 500 мільйонів гривень та з дохідністю 17,25%.

Також уряд продав короткострокові цінні папери терміном на 91 день на загальну суму 500 мільйонів доларів. Дохідність цих облігацій склала 15,74% річних.

Нагадаємо, що під час попереднього аукціону з продажу облігацій до бюджету залучили 2,15 мільярда гривень.

Зазначимо, що напередодні у Національному банку України повідомили, що там почали вважати високий попит на державні цінні папери України одним з фундаментальних чинників на валютному ринку.

Зазначимо, що від початку 2019 року обсяги інвестицій іноземців у державні цінні папери України значно зросли. Це призвело до зміцнення курсу гривні, адже, купуючи українські облігації, іноземці вкладали в економіку України валюту, збільшуючи її Зазначимо, що після проведення останнього аукціону з продажу ОВДП в Україні суттєво знизився курс гривні. Так, Нацбанк підвищив курс долара на 35 копійок за день.

27 вересня у Мінфіні повідомили, що планують зменшувати обсяги випуску облігацій на ринку. Це пов’язано з тим, що план з держзапозичень на 2019 рік виконали на 90%.

Нагадаємо, що у серпні 2019 року державний борг України скоротився на 500 мільйонів доларів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: