• Головна
  • Новини
  • Уродженець Франківщини допоміг росіянам приховати сліди масового вбивства українців у Маріупольському драмтеатрі, – СБУ

25.01.2023, 15:48

Уродженець Франківщини допоміг росіянам приховати сліди масового вбивства українців у Маріупольському драмтеатрі, – СБУ

Служба безпеки встановила особу генерального директора двох російських фірм-підрядників, які виконали роботи з демонтажу Донецького драматичного театру в Маріуполі. Йому заочно оголосили підозру

Про це повідомили у відомстві.

За даними СБУ, знищуючи рештки споруди, російська влада приховала докази воєнного злочину – масового вбивства жителів міста в результаті російського авіаудару по драмтеатру 16 березня 2022 року.

Залученими до робіт фірмами-підрядниками керує громадянин України, уродженець Франківської області. У 2014 році він виїхав до РФ, де займається будівельним бізнесом у Санкт-Петербурзі.

"Після окупації Маріуполя гауляйтер міста Костянтин Іващенко та губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов підписали угоду про оголошення міст "побратимами". На її виконання влада російського міста зобов’язалася сприяти в проведенні робіт у Маріуполі, зокрема на руїнах драмтеатру. Угоду особисто курували голова "ДНР" Денис Пушилін та перший заступник голови ради федерації РФ Андрій Турчак", – розповіли в СБУ.

Фото: СБУ в Івано-Франківській області

Під час досудового розслідування працівники СБУ з'ясували, що з червня 2022 року і до сьогодні підконтрольні українському колаборанту компанії демонтували центральну та фронтальну стіни драмтеатру у Маріуполі, фасад споруди, на яких були сліди бомбардування.

Також очолювані підозрюваним компанії працюють на місці філармонії та інших зруйнованих і пошкоджених збройними формуваннями РФ будівель і споруд.

Гендиректору російських фірм оголосили підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 ККУ). Тепер йому загрожує п’ять років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: