• Головна
  • Новини
  • Україна отримала сучасну мобільну лабораторію для виявлення інфекційних хвороб

30.11.2022, 10:34

Україна отримала сучасну мобільну лабораторію для виявлення інфекційних хвороб

ВООЗ та уряд США передали Україні мобільну лабораторію для виявлення, діагностики та лікування інфекційних захворювань під час війни. Вона може бути переміщена у будь-яку точку країни та обробляти до 3000 тестів на антитіла на день, включаючи сибірську виразку, mpox, Covid-19 тощо, повідомило МОЗ України.

"Ця лабораторія захистить українців, допомагаючи запобігати, виявляти та реагувати на спалахи інфекційних захворювань, які стало важче виявляти і які є більш смертоносними через навантаження, яке російська війна поклала на систему охорони здоров'я в Україні", – зазначила посол США в Україні Бріджит А. Брінк.

Лабораторія оснащена системою фільтрації повітря HEPA, яка гарантує біобезпеку роботи, та необхідним обладнанням, включаючи біобезпечні шафи, що дозволяє безпечно проводити діагностичні дослідження відповідно до рекомендацій ВООЗ. Сама мобільна лабораторія може витримувати різні кліматичні умови, в тому числі суворі зими. Потужний опалювальний агрегат забезпечить однаково комфортні умови за температури від -20 °С до +30 °С.

Спочатку лабораторія буде розміщена в Житомирській області на півночі України, і ВООЗ проведе тренінги з її використання для лабораторного персоналу та інженерів Житомирського обласного центру з контролю та профілактики хвороб (CDC).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: