• Головна
  • Новини
  • У Львові видали україномовний комікс про волонтерство

21.06.2021, 16:53

У Львові видали україномовний комікс про волонтерство

У Львові створили україномовний комікс про волонтерство. Історія заснована на реальних подіях. Сюжет побудований навколо чотирьох волонтерів, які 7 років тому поїхали до Краматорська відбудовувати зруйновані від обстрілів будинки.

Про це пише Суспільне.

Намалювала український комікс про волонтерство художниця Віра Кордоба. У цьому коміксі описується реальна історія заснування одної із волонтерських організацій країни.

"Кожен герой підмальовувався, власне, портретно. Я досліджувала купу фотографій, як виглядає міміка. В нас є два схожі герої, які при малюванні почали виглядати схожими. Ми були змушені змінити колір футболки одного з них, щоб їх можна було краще відрізняти", — каже художниця Віра Кордоба.

Юрко Дідула один із чотирьох головних героїв коміксу. Він пригадує, запропонував поїхати на Схід, аби ремонтувати будинки, директор їхньої компанії, хороший інженер.

"Він запропонував поїхати на Схід і фізично відбудовувати будинки, які були зруйновані і допомагати людям, які в той час потребували такої солідарності. Ми разом, це не є якийсь локальний конфлікт. Це дійсно війна Росії проти України", — каже керівник програми "Будуймо Україну разом" Юрко Дідула.

Запропонувала розповісти історію організації завдяки коміксу Мар’яна Фариняк. Півроку тому вона зустрілась із видавцем і тоді й розпочали роботу.

"Комікси – вони стають популярніші зараз в Україні. І хочеться долучитися до цього процесу, підтримати створення українського контенту. В тому числі в такому вигляді – коміксу – мальопису. А в нас є багато історій, які ну просто ідеально лягають на написання коміксу", — каже авторка ідеї проєкту Мар’яна Фариняк.

Загальний наклад коміксу – одна тисяча штук. Його роздадуть безкоштовно.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: