• Головна
  • Новини
  • У Львові пройде показ фільму “Безголосся” – дослідження історії Голокосту в Турці

21.09.2021, 10:45

У Львові пройде показ фільму “Безголосся” – дослідження історії Голокосту в Турці

24 вересня о 19:00 у Львові в головній читальній залі Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Драгоманова, 5) пройде показ фільму “Безголосся” та дискусія “Багатокультурна спадщина галицьких містечок”.

Про це повідомили ініціатори.

Документальна стрічка “Безголосся” – це результат польових досліджень історії Голокосту в Турці на Львівщині. Це переплетення голосів минулого та сучасного, коли кадри міського простору, початку 1990-х та сучасні, чергуються з оповідями місцевих жителів – носіїв пам’яті та постпам’яті про їхніх єврейських сусідів. Це впровадження до ширшої дискусії про єврейську спадщину в Україні та неєврейську пам’ять про Голокост.

Подібно до Турки, мешканці інших галицьких містечок у середині ХХ століття теж пережили трагічні події. Їхній українсько-польсько-єврейський спосіб співжиття зникав внаслідок радянського та націонал-соціалістичного насильств. На тлі глобальних воєнних конфліктів, геноцидів, примусових переселень розгорталися особисті трагедії. Що нині нагадує про ті події у галицькій провінції? Які способи оприявнити голоси колишніх мешканців?

Учасники та учасниці розмови: Олександра Вроблевська, культурознавиця, наукова співробітниця у проекті "Мережа пам'яті" у Фонді Меморіал убитим євреям Європи, Василь Кметь, історик, директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, Олеся Яремчук, репортажистка, авторка книги "Наші інші", Ігор Букало, історик, учасник ініціативи Pidkamin village, Олег Дух, історик, засновник Громадської Ініціативи "Перемишляни - місто світові". Модератор: Андрій Усач, історик, голова ГО “Після тиші”. Координаторка події: Анна Яценко, культурознавиця, голова правління ГО “Після тиші”

Стрічка “Безголосся” створена у 2021 році Громадською організацією “Після тиші” спільно з Wanna production у межах проєкту “Мережа пам’яті” Фонду “Меморіал убитим євреям Європи” за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Тизер фільму тут. 

Фото - кадр із фільму “Безголосся”

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: