• Головна
  • Новини
  • На ратуші у Львові вивісили зображення унікальної ікони Богородиці

07.04.2021, 14:17

На ратуші у Львові вивісили зображення унікальної ікони Богородиці

На будівлі Львівської міської ради до свята Благовіщення вивісили банер із зображенням найстарішої створеної в місті ікони Богородиці Одигітрії.

Про це у Фейсбуці повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко, передає Укрінформ

«Ця Богородиця Одигітрія особлива. Написана православним іконописцем, освячена у католицькій Катедрі та збережена вірменськими архієпископами Львова, вона символізує те, що любов до Бога та ближнього є вищою за будь-які розбіжності», – зазначив Бойко.

Як повідомлялося, чудотворна ікона «Львівська Богородиця» написана 1360 року. Вона зберігається у Львівській галереї мистецтв і є найстарішою іконою, створеною у Львові. До реставраторів ікона потрапила в 1984 році, переживши перемальовування та переховування і врятувавшись від кількох пожеж.

Після реставрації ікона довгий час виставлялася у найстарішому львівському храмі – церкві Івана Хрестителя. Але після того, як виникли проблеми з її охороною, ікону вирішили сховати у фондах. Дослідивши старовинну ікону, порівнявши різні художньо-стильові риси, вчені дійшли висновку, що вона створена у середині XIV ст., хоча багато дослідників вважають, що написано її ще у XIII ст. Назвали ікону «Львівська Богородиця» через те, що вона понад 600 років є святинею Львова.

Тимчасово чудотворна ікона «Львівської Богородиці» поміщена для молитовного почитання у відновленій каплиці Палацу Потоцьких (Львів, вул. Коперника, 15).

Сьогодні, 7 квітня, християни східного обряду святкують Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне з головних свят у православному календарі.

Фото - Львівська міськрада

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: