• Головна
  • Новини
  • У Лугано затвердили декларацію, що включає сім принципів відновлення України

05.07.2022, 16:29

У Лугано затвердили декларацію, що включає сім принципів відновлення України

Конференція з відновлення України у швейцарському місті Лугано затвердила Луганську декларацію, яка передбачає сім принципів процесу відновлення України

Про це інформує президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс, який представив декларацію.

"У Лугано ми запустили процес відновлення України на міжнародному рівні та виклали принципи, які лежать в основі відновлення. Основа декларації – сім Луганських принципів. Вони визначають початок процесу відновлення, критерії та методи відновлення", – сказав президент Кассіс. 

Відповідно, у декларації будуть прописані такі принципи:

1. Партнерство (Partnership). Передбачає, що Україна очолюватиме процес відновлення і втілювати його спільно з міжнародними партнерами. Регулярно буде відстежуватися поступ, прогрес і фінансові потоки.

2. Фокус на реформах (Reform focus). Взаємозалежними речами є відновлення, стійкість, тривалість, а також продовження та поглиблення реформ.

3. Прозорість, підзвітність та верховенство права (Transparency, accountability and rule of law). Цей процес включно з забезпеченням незалежної судової системи, а також боротьба з корупцією мають включати підзвітність.

4. Демократична співучасть (Democratic participation). Процес відновлення буде не централізованим, а засновуватиметься на демократичній участі, а також участі місцевих громад.

5. Залученість широкого переліку стейкхолдерів (Multi-stakeholders engagement). Передбачає залучення численних зацікавлених сторін та має сприяти участі міжнародних гравців зі сфер бізнесу, громадянського суспільства, наукових кіл і місцевих громад.

6. Інклюзивність та гендерна рівність (Gender equality and inclusion). Процес має включати всіх і кожного, зокрема і представників меншин.

7. Стійкість (Sustainability). Реформи не обмежуватимуться змінами інфраструктури й установ. Вони також охоплюватимуть соціальні, економічні, екологічні аспекти, витримуючи принцип "Побудувати краще ніж було".

"Переконаний, що це ключовий крок на довгому шляху до відновлення України", - прокоментував Кассіс.


 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: