• Головна
  • Новини
  • У Франківську в пологовому померла ще одна жінка, у якої запідозрили коронавірус

02.04.2020, 23:28

У Франківську в пологовому померла ще одна жінка, у якої запідозрили коронавірус

В Івано-Франківську у Міському клінічному перинатальному центрі 1 квітня померла вагітна жінка, у якої розтин показав пневмонію. Раніше у цьому медзакладі уже померли дві людини з коронавірусом — породілля та 60-річна жінка.

Про це 2 квітня заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише Громадське.

«1 квітня у Міському клінічному перинатальному центрі раптово померла вагітна жінка, термін вагітності: 35-36 тижнів», — повідомив міський голова. 

Він зазначив, що дитину вдалося врятувати. Вона зараз перебуває у стані середнього ступеня важкості.

«Сьогодні (2 квітня — ред.), під час проведення розтину, запідозрено пневмонію, а отже встановлено підозру на коронавірусну хворобу. Відібрано матеріал для уточнення остаточного діагнозу, який буде сьогодні відправлений до лабораторії», — заявив міський голова.

Він додав, що у перинатальному центрі за 2-3 квітня мають протестувати на коронавірус експрес-тестами увесь медперсонал і вагітних. Наразі провели 66 тестів, у 4 медиків виявили «слабопозитивні» результати. Їхні аналізи направлять в лабораторію. 

Зазначимо, що напередодні Марцінків повідомив про жінку, яка померла в пологовому, але запевнив, що смерть настала не через коронавірус.

«Не одним коронавірусом! На жаль раптово померла жінка в пологовому будинку! Точно не коронавірус! Дитинка під наглядом лікарів!», — написав міський голова у Facebook.

30 березня у перинатальному центрі Івано-Франківська померли одразу дві жінки, тести яких вже після смерті показали інфікування коронавірусом. Раніше повідомлялось про 37-річну породіллю, яка померла після народження дитини. Згодом стало відомом про другу померлу — 60-річну жінку, в якої була гінекологічна патологія.

1 квітня Володимир Чемний, директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, заявив, що з інфікованою коронавірусом жінкою, яка померла після пологів в лікарні Івано-Франківська, контактували один лікар та одна акушерка, в яких також виявили коронавірус.

2 квітня стало відомо, що дитина породіллі, яка померла 30 березня з коронавірусом, здорова.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: