• Головна
  • Новини
  • У Чернівцях презентували проєкт першого у світі інтерактивного музею вишиванки

04.12.2021, 11:58

У Чернівцях презентували проєкт першого у світі інтерактивного музею вишиванки

У Чернівцях представили проєкт першого у світі інтерактивного Музею української вишиванки, який планують відкрити у травні 2023 року.

Його презентували співзасновники Дня вишиванки – Леся Воронюк, Олександр Ткаченко, Михайло Павлюк, Сергій Бостан та Оксана Шородок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові розпочати наймасштабніший сталий проєкт, який буде постійно діючим. Тут будуть, по-перше, експоновані строї та сорочки з усіх регіонів України. А по-друге, команда, яка буде залучена до створення музею, – це люди і з Києва, і зі Львова з центром у Чернівцях", – сказала Воронюк.

На думку ініціаторів, це місце може стати магнітом для туристів, адже інтерактивні експонати та екскурсії із доповненою реальністю і голограмами здивують найвибагливішого відвідувача.

"Фішкою буде те, що це – музей реліквій і технологій, доповнена реальність, 3D-друк і таке інше", – зауважив режисер Олександр Ткачук.

Працюватиме музей у двоповерховій будівлі на вулиці Кафедральна, 2, у центральній частині Чернівців. На ремонт приміщення потрібно 15 мільйонів гривень. Гроші будуть збирати за рахунок грантових проєктів, залучатимуть меценатів та всіх охочих. Відкрити музей планують у травні 2023 року.

"Музей національний за масштабом і за значенням. Проєкт позабюджетний – меценати, широка підтримка світового українства... Упевнений, що і з обласного бюджету виділять частину коштів на музей", – сказав заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк.

За словами організаторів, за вхід до майбутнього музею грошей не братимуть, а на виході відвідувачу пропонуватимуть заплатити, скільки вважатиме за потрібне.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: