• Головна
  • Новини
  • Туристи не повинні почуватися у Львові «царьками», яким усе дозволено, - депутат

18.11.2019, 14:00

Туристи не повинні почуватися у Львові «царьками», яким усе дозволено, - депутат

Туроператори, фірми, які працюють із туристами у Львові, повинні надавати гостям міста памʼятки чинних правил, інформацію про покарання за те чи інше порушення.

Про це заявив під час засідання комісії з туристичного навантаження Львівської міської ради депутат Віталій Свінціцький.

Зокрема, на засіданні розглядали питання доцільності використання кінних карет у місті.

Водночас, на переконання Свінціцького, міська влада має приділяти увагу не лише тому, як працюють місцеві підприємці, що надають послуги з розваг і відпочинку, а й тому, як поводяться у Львові туристи.

«Я хотів би побачити статистику кримінальних справ, адміністративних стягнень за правопорушення, які вчинили туристи у нашому місті. Чому туристи дозволяють собі приїжджати до Львова і порушувати всі правила поведінки, чинні ухвали – кидати петарди, галасувати після 22:00, розпивати алкоголь на вулиці, бігати по площі Ринок у пів голому вигляді? Здебільшого такі випадки закінчуються однаково: туриста максимум можуть забрати до відділку і відпустити, бо це ж гість міста. У результаті, багато туристів почуваються у Львові «царьками», яким усе дозволено», - заявив Свінціцький.

На його думку, місту треба зайняти чітку і принципову позицію щодо покарання для правопорушників.

«Імовірно, багато туристів не знають, які правила діють у Львові. Значить потрібно їх інформувати про це. Для цього можна залучити туроператорів, гідів. Водночас правоохоронці мають належно виконувати свої прямі функції і контролювати порядок у місті, притягати до відповідальності усіх правопорушників – не залежно від того чи це турист, чи місцевий. Інакше Львів буде асоціюватися з містом уседозволених розваг і безкарності. А це, як ми бачили у випадку із кінною каретою, може призводити до справжньої біди і трагедій», - наголосив Віталій Свінціцький.

Нагадаємо, 2 листопада у центрі Львова, на проспекті Свободи, налякані феєрверками коні винесли прогулянкову карету на пішохідну частину і знесли лавку, де сиділа 15-річна дівчинка з Турки.

Олесю Шиян забрали в реанімацію ОХМАТДИТу. Лікарі поставили їй діагноз:відкритий перелом великої гомілкової кістки, забійно-рвана рана м’яких тканин лівої гомілки та стегна, кровотеча, посттравматичний тромбоз підколінної артерії, гостра ішемія лівої нижньої кінцівки. Згодом 15-річна Олеся Шиян перенесла 7 операцій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: