• Головна
  • Новини
  • Спроба підриву водоканалу на Рівненщині: диверсанта судитимуть

16.01.2021, 12:39

Спроба підриву водоканалу на Рівненщині: диверсанта судитимуть

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеської області за вчинення державної зради та закінчений замах на диверсію.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік у травні 2020 року з власної ініціативи намагався встановити контакт зі співробітниками спецслужб Російської Федерації та у подальшому вийшов на зв'язок з особою, яка представилася працівником ФСБ РФ. Після чого, на виконання його завдання, обвинувачений збирав і передавав детальну інформацію про один з військових об'єктів на території Одеської області.

Також він 12 вересня 2020 року за завданням свого куратора, шляхом дистанційного підриву, намагався знищити один з об’єктів критичної інфраструктури «Рівнеоблводоканалу», що має важливе народногосподарське значення, під час чого і був затриманий.

Оперативний супровід з викриття забезпечувався відділом контррозвідки Управління Служби безпеки України в Рівненській області. Досудове розслідування проводилося слідчим відділом Управління СБУ в області.

У разі доведення вини, обвинуваченому, який раніше вже був судимий за розбійний напад, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: