12.04.2021, 10:12

Ситуація в польських лікарнях залишається складною

Кількість госпіталізованих незначно зменшилася, але ситуація в польських лікарнях залишається складною

Про це повідомив колишній Головний санітарний інспектор доктор Марек Пособкєвич. За останню добу підтверджено 21 тисячу 703 нові випадки зараження коронавірусом, померло 245 осіб, одужало — понад 25 тисяч, пише Польське радіо.

У польських лікарнях станом на 11 квітня перебуває майже 33,5 тисяч пацієнтів з COVID-19. Це понад 700 осіб менше, ніж було 10 квітня. До апаратів ШВЛ підключено 3 тисячі 459 пацієнтів, на 86 осіб менше, ніж днем раніше. Хоча за останню добу госпіталізовано менше пацієнтів, ніж попереднього дня, все ж ситуація залишається важкою, - говорить Марек Пособкєвич:

«Це пов’язано із дуже великим приростом заражень за останні кілька тижнів. І навіть якщо найближчим часом значно зменшиться кількість нових випадків зараження, то лікарні це відчують через два тижні».

За словами доктора Пособкєвича, за останні тижні змінився профіль пацієнта з COVID-19. Тепер в лікарні потрапляє більше молоді. Співрозмовник Польського радіо пояснює це тим, що більшість літніх людей у Польщі вже провакцинована, а також новим штамом коронавіруса — британським, котрий швидше розповсюджується і важче переноситься пацієнтами.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: