19.10.2020, 13:26

Шепетівка: лідирує «Батьківщина» та Володимир Синюта

Дослідницький центр "СОЦІУМ ЛІВ" 10–12 жовтня провів соціологічне опитування щодо суспільно- політичного настрою мешканців міста Шепетівка.

Результати опитування свідчать, що респонденти краще оцінюють, загальну ситуацію в області чи країні, аніж місцевий стан справ. Так, лише 13,6% вважають, що місто рухається у правильному напрямку, 74,8% - протилежної думки. Краще оцінюють ситуацію в сільських населених пунктах.

Не найкраще оцінюють респонденти і стан справ у області. Позитивно оцінюють стан справ - 27,5%, а 68,4% - як негативний.

Найбільш значущою проблемою (необхідно було відмітити не більше п’яти основних проблем), що турбують жителів Шепетівської ОТГ відзначимо військовий конфлікт на Сході країни (53,7%).

Також респондентів на загальнодержавному рівні хвилюють відсутність роботи, безробіття (41,2%), неможливість отримати якісне медичне обслуговування (38,1%), низький рівень зарплат і пенсій (36,4%), хабарництво та корупція в суді (29,2%).

Особисто для себе респонденти вважають найбільшою проблемою низький рівень зарплат та пенсій (55%). Неякісна медицина, підвищення тарифів турбують кожного третього. Безробіття, війна на Сході, підвищення цін на основні товари, інфляція — кожного четвертого, хабарництво й корупція у владі — кожного п’ятого.

Серед місцевих політиків найкраще ставлення в респондентів до Р. Мацоли (41% - позитивне, 34% - нейтральне, 13% - негативне, 12%- не чув про такого) та В. Сидора(39% - позитивне, 37% - нейтральне, 6% - негативне, 18% - не чув про такого). До діючого народного депутата О. Жмеренецького позитивно ставляться 5%, нейтрально - 26%, негативно - 20%, не знають його 49% опитаних. Інших політиків не знають більше як 50% респондентів.

Що стосується місцевих виборів, то 68,5% респондентів не розуміють систему по якій відбуватимуться місцеві вибори, а 37,3% опитаних не знають дату голосування.

Ставлення до лідерів місцевих політичних сил зумовило й відповіді респондентів на питання: «Якщо би вибори до міської ради відбулись в наступну неділю, за яку політичну силу та кандидата на міського голову Ви би віддали свій голос?».

Прохідний бар'єр долає сім партій. Очолює рейтинг партій "Батьківщина", підтримати яку готові 15,8% респондентів, "За конкретні справи" - 12,1%, партія "За майбутнє" - 10,2%, "Європейська солідарність" - 8,2%, "Опозиційна платформа - За життя" - 7,9%, "Слуга народу" - 7,8%, "Сила і Честь" - 5,9%.

Серед потенціно прохідних опинились "Партія пенсіонерів України" та "Свобода" з поточним результатом у 4,3%. Радикальна партія Олега Ляшка з показником 2,3% та "Наш край" з 1,7% не мають шансів на потрапляння до складу нової ради.

Що стосується виборів міського голови то результати наступні. Лідирує зі значним відривом Володимир Синюта. Його готові підтримати 21,3% опитаних. Другим іде Віталій Бузиль з показником у 14,7% підтримки. Третє місце у представника партії «Свобода» діючого мера Михайла Полодюка - 11,2%. Світлану Павлишину (За конкретні справи) бачить мером 8,9% шепетівчан, Петра Дзяворука - 5,5%, Максима Бондарєва (Слуга Народу) - 5,3%, Аліма Штена - 3,7%, Миколу Сікору - 3,1%, Наталю Завістовську - 2,7%, Валерія Федорова (Батьківщина) - 2,2% та Тетяну Вінницьку - 1,1%.

Довідка.

Аудиторія: жителі Шепетівської ОТГ від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше як 1,8%. Терміни проведення дослідження: 10 – 12 жовтня 2020 року.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: