• Головна
  • Новини
  • СБУ блокувала продаж службової інформації з митної бази ДФС

19.05.2019, 15:30

СБУ блокувала продаж службової інформації з митної бази ДФС

Співробітники СБ України викрили схему протиправного отримання та збуту інформації з обмеженим доступом з автоматизованих систем митниці ДФС України.

Про це повідомив прес-центр СБ України. 

Оперативники спецслужби встановили, що державний інспектор Одеської митниці за посередництва двох мешканців Вінниці налагодив механізм отримання неправомірної вигоди за продаж інформації з обмеженим доступом, що зберігається та обробляється у автоматизованій системі митного оформлення ДФСУ «Інспектор-2006».

За грошову винагороду зловмисники передавали зацікавленим особам відомості про перетин державного кордону транспортними засобами на іноземній реєстрації та персональні дані водіїв.

Співробітники СБУ задокументували кілька фактів збуту зловмисниками службової інформації на загальну суму тридцять тисяч гривень.

Обох посередників правоохоронці затримали у Вінниці відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової спроби продажу даних. Одночасно на робочому місці затримано державного інспектора.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочинів передбачених ч. 3 ст. 362 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжних заходів.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності посадовців ДФС можливо причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття протиправної схеми проводилися співробітниками УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: