• Головна
  • Новини
  • Програма уряду Гончарука може означати приховану федералізацію

01.10.2019, 19:13

Програма уряду Гончарука може означати приховану федералізацію

У щойно презентованій програмі Уряду України окреслені наміри ліквідувати області й створити регіони. Але такі дії можуть означати приховану федералізацію, що, зрештою, може призвести до втрати Україною унітарного статусу.

Про це у ФБ пише Мирослав Дністрянський, доктор географічних наук, професор кафедри географії України Львівського університету ім. І. Франка.

Мирослав Дністрянський: "Побіжно ознайомився з програмою уряду О. Гончарука. Не знайшов там багато з того, на що очікували українці, і що обіцяли в передвиборній кампанії. Зокрема, що має стати джерелом економічного піднесення? Звідки взяти кошти на вирішення соціальних проблем? Проголошується лише єдина ліберальна «панацея» - продавати, продавати і продавати державне майно.

А ще й землю. Причому навіть не зазначено нічого про обмеження для іноземців, як зрештою і щодо розмірів купівлі та заборони перепродажу. А під час виборів багато говорили про різні механізми залучення коштів з офшорів та недопущення подальшого вивезення капіталів в офшори. Але в програмі цього нема. Так само, як і пропозицій залучення до бюджету коштів, які можна одержати при запровадженні податку на розкіш.

Але чи не найбільше роздратували наміри щодо адміністративно-територіальних змін. Тут дивує категоричність заяв, бо, скажімо, зовсім концептуально не розроблено модель середньої ланки (які її функції, повноваження тощо). Лише зазначено про необхідність укрупнення районів.

Ще більше обурення викликають наміри ліквідувати області й створити якісь регіони. Хто обґрунтовував такі пропозиції? Чи є в цьому доцільність? І чи не означатиме це загалом приховану федералізацію? Бо укрупнення областей, а ще при збільшенні їхніх повноважень фактично означатиме втрату Україною унітарного статусу".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: