• Головна
  • Новини
  • Презентували книгу Олексія Корсуна про злочини репресивних структур на Закарпатті

20.09.2019, 12:36

Презентували книгу Олексія Корсуна про злочини репресивних структур на Закарпатті

У межах 26 BookForum пройшла презентація книги історика Олексія Корсуна «Взаємодія обласного партійно-радянського керівництва з репресійними органами в період соціалістичної розбудови Закарпаття та його комунізації. 1946–1953 рр.» від видавництв «Карпати».

Подія відбувалась у читальний залі наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. Івана Франка по вулиці Драгоманова, 5.

Про це повідомила прес-служба Форуму.

Презентований збірник подає соціально-політичне становище різних верств населення краю у передвоєнні роки. Розкриває конкретні факти спільних насильницьких дій комітетів компартії, управлінь державної безпеки, міліції, судів, прокуратур та інших установ.

Захід відвідало багато зацікавлених, які продовжили обговорення теми з автором і після заходу.

"Це дуже сильний матеріал. Пан Олексій – титан праці, адже опрацювати таку кількість джерел це дуже складна справа. Я рада, що є такі наполегливі дослідники. Історія Закарпаття надто мало висвітлена" – поділилась враженнями відвідувачка заходу, пані Оксана.

Директор видавництва «Карпати» Віктор Браславець зазначив, що книга видана мінімальним тиражем в 250 примірників, які не будуть у продажі. Частина примірників буде надана бібліотекам та громадам.

Додамо, що Олексій Корсун веде своє дослідження з 1984-го року, незважаючи на небезпеку, яку дослідження цієї теми в той час несло. Автор також закцентував на маштабах дослідження, важливості цієї теми і недостатньому її обговоренню серед істориків. Для написання книги було опрацьовано багато архівних матеріалів, доступ до яких часто був дуже ускладнений владою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: