• Головна
  • Новини
  • Представлений у Лугано проєкт плану відновлення України після війни потребує $750 млрд інвестицій

04.07.2022, 18:45

Представлений у Лугано проєкт плану відновлення України після війни потребує $750 млрд інвестицій

Уряд представив проект плану відновлення України на міжнародній конференції в Швейцарії, він потребує $750 млрд

Про це свідчить оприлюднений проєкт плану відновлення України після війни.

Згідно з ним, Україна для відновлення потребує $750 млрд інвестицій, з яких дві третини має становити підтримка партнерів - гранти,п озики і акціонерний капітал.

При цьому потреби у фінансуванні пріоритетів у 2022 становлять близько $60-65 млрд, без врахування витрат на сектор оборони та безпеки, зазначається в документі.

У той же час, за словами прем'єрміністра України Дениса Шмигаля, джерелом відновлення мають стати конфісковані російські активи, а також арештовані активи російських олігархів.

При цьому уряд попередньо ставить ціль зростання економіки приблизно на 7% ВВП щороку до 2035 року.

"Чернетка" плану передбачає реалізацію проєктів у різноманітних сферах економіки – від оборони, екології, енергетики – до розбудови державних інституцій та цифровізації. Загалом йдеться про 15 національних програм.

Зокрема, уряд попередньо планує запуск низки програм з працевлаштування - фінансування другого нового бізнесу, програму релокації працівників в інші регіони для потреб компаній. Також пропонується трансформувати Службу зайнятості в агенцію з фокусом на послуги з кар'єрного консультування, моделювання попиту на навички.

У галузі АПК передбачається проєкти з будівництва систем іригації на площі 1 млн га, а також перетворення країни на "експортну фабрику продовольства" за рахунок стимулювання та розвитку переробки продукції рослинного походження.

Нацпрограма відновлення та модернізації житла й інфраструктури регіонів України передбачає фінансування $150-250 млрд інвестицій. Нацпрограма передбачає будівництво нових та відновлення зруйнованих об'єктів з акцентом на енергоефективність та безбар'єрність, а також оновлення інженерних мереж.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: