10.12.2019, 22:06

Понти спортивного року

"Ініціатива народних обранців перевести розслідування протиправних діянь глави ФФУ/УАФ Андрія Павелка в активну фазу настільки ж активно висвітлювалася у вітчизняній пресі на минулому тижні, вільної від резонансних турнірних подій. До відомства, керованому казнокрадом і корупціонером, також додалося чимало гострих питань...".

Про це пише сайт pressing.net.ua у статті "Огляд ЗМІ. Понти року".

Подаємо передрук (переклад):

Встати, суд іде!

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков поділився своїм журналістським поглядом на прем'єрне засідання Тимчасової слідчої комісії з діяльності Павелка, яке відбулося 28 листопада. Нагадаємо, ТСК створена з ініціативи представників партії «Слуга народу», очолив комісію Анатолій Костюх.

На думку А.Франкова, зустріч народних обранців дозволила, по-перше, окреслити основні напрямки роботи, по-друге, чітко продемонструвати настрій депутатів домогтися конкретики - і щодо розкрадання держбюджету, і щодо конфлікту інтересів, і щодо маси інших непривабливих речей, інкримінованих футбольному чиновнику.

«У надані мені хвилини я сказав, звертаючись до шановних депутатів-членів комісії ВР, що вони - можливо, останній бастіон і остання надія на те. що буде покінчено з  корупційною схемою, яку любовно вибудував главою ФФУ/УАФ, - пише А. Франков (« Футбол », 2.12 ). - Запропонував постійно тримати в умі картину в цілому. Україна могла, не витрачаючи ні копійки коштів центрального (1 млрд. 250 млн.) І місцевих (ще стільки ж) бюджетів, отримати на виході конкретний результат у вигляді відчутного прогресу футбольної інфраструктури, майданчиків, полів і т. Д. За однієї умови: використовувати за призначенням виділені УЄФА і ФІФА кошти.

Але через підступи махінаторів, які діяли відкрито, нахабно (а для чого ще ФФУ і її регіональні організації перетворювалися в осередки БПП ?! Для даху!), ми не отримали на виході взагалі нічого! Витратили купу грошей, а тепер шукаємо по країні - скільки ж все-таки майданчиків побудували за участю Федерації футболу? З усіх «дивідендів» - ящик загадкового призначення під умовною назвою «завод з виробництву штучного покриття», продукцію якого теж потрібно шукати вдень з вогнем. Більш того, нині  ця продукція нікому навіть в страшному сні не потрібна, оскільки номінально неконкурентоспроможна ні за якістю, ні за ціною! ».

Головне завдання комісії - з'ясувати, на якому етапі перебувають і в якому темпі просуваються розслідування гріхів Павелка і його подільників. Зокрема - кілька кримінальних справ, фігурантом яких він є.

Про деякі з них в черговий раз згадав політик і телеведучий Дмитро Співак в своєму матеріалі для сайту Дмитра Гордона.

«Українська корупція специфічна, - міркує автор (Gordonua.com, 2.12). - Вона безпосередньо пов'язана з політикою і владою. У роки правління президента Порошенка Федерація футболу України відкрито перетворилася на філію БПП. Судіть самі. Голова бюджетного комітету парламенту Андрій Павелко стає президентом ФФУ. Уже конфлікт інтересів. Далі. Членами виконкому стають діючі депутати коаліції. А керівниками обласних федерацій - діючі на той момент губернатори ... Коло замкнулося. Тепер можна було відкрито красти, не бояючись нікого».

Захмарні зарплати керівників федерації і «обраних» співробітників, дивні угоди із закупівлі через фіктивні офшорні компанії десятків тонн морепродуктів, чаю і кави - далеко не всі причини для серйозних звинувачень. Є факти ще більш вражаючі.

«Президент ФФУ і за сумісництвом глава бюджетного комітету парламенту Андрій Павелко через Мінрегіонбуд виділяє в 2017 році 270 млн гривень на програму будівництва дитячих футбольних міні-полів зі штучним покриттям, - продовжує Д.Співак. - Крім того, своєю постановою уряд зобов'язав органи регіональної влади і місцевого самоврядування дзеркально виділити аналогічну суму.

Наступного року ситуація повторилася. З тією лише різницею, що апетити у керівництва БПП і Федерації футболу України росли. Бюджет виділив вже понад 350 млн грн, зобов'язавши місцеву владу виділити дзеркально аналогічну суму. В результаті, за два роки на цю програму було виділено з бюджету України 1,25 млрд. грн. А далі - все за сценарієм. Цинічне розкрадання і налагоджений механізм корупційних схем» (Gordonua.com, 2.12).

Куди пішли ці незліченні у всіх сенсах кошти? На будівництво заводу з виробництва штучної трави сумнівної якості, на яку спочатку було ще й виставлено завищену закупівельну ціну? На зведення некондиційних майданчиків та ще й зданих в кількості набагато меншій від заявленої, хоча вони (ці майданчики) були авансовані на 100 відсотків? Або ж гроші привласнили казнокради, що діяли під гаслами боротьби за світле майбутнє нашого футболу?

Відповіді на ці питання і повинні прозвучати якнайшвидше. Як, втім, і на безліч інших, зовсім не риторичних. Скажімо, про податкове декларування А.Павелка. Надані ним цифри, м'яко кажучи, не зовсім відповідають розкошам, якими наповнений побут голови громадської організації. І цей факт свого часу також став предметом розгляду з боку Національного агентства запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро України. Спочатку грубі порушення податкового законодавства були зафіксовані, проте справа була спущена на гальма - очевидно, за вказівкою з самих верхніх поверхів влади.

«Родина Павелка винаймала елітне помешкання майже за 17 тисяч доларів на місяць, – розповів в інтерв’ю програмі «Подробиці» представник громадської організації «Ініціативи майбутнього», адвокат Олег Скупинський. – Також чисельні відпустки, відрядження, перельоти, віп-ложі на різноманітних футбольних матчах по всьому світі... Не було задекларовано автомобіль «Бентлі». Не внесено відомості про те, що він [Павелко. – В.Ж.] має майнові зобов’язання в розмірі 212 мільйонів гривень».

Було встановлено ці порушення. Проте через тиск збоку правлячої на той час партії безпосередньо керівник НАЗК Мангул виконав фактично пряму вказівку органів державної влади, я так розумію, що це був президент України [Порошенко. – В.Ж.], і було прийняте рішення про те, що відсутнє правопорушення в декларуванні» (Podrobnosti.ua, 6.12).

У Нацагентстві так поспішали вислужитися, що відзначилися юридичним казусом: мотивувальна частина висновку по «справі Павелко», де описуються всі факти порушень, абсолютно суперечить резолютивній частині, де йдеться про те, що порушень декларування немає.

Настільки кричуща позиція НАЗК змусила активістів звернутися до адміністративного суду. Розгляд справи тривав майже рік, при активній протидії НАЗК і адвокатів Андрія Павелка. Однак справедливість все-таки перемогла.

«Сьогодні ви були свідками того, що в судовому засіданні безпосередньо сам суд зазначив, що НАЗК визнало наші позовні вимоги в повному обсязі, - цитує канал 112 Олега Скупинського по гарячих слідах нового судового засідання (112.ua, 6.12). - Орган державної влади фактично вперше визнав помилковість своїх дій, визнав те, що попередні вищі посадові особи НАЗКА діяли з порушенням діючих норм законодавства та безпосередньо своїх прямих обов'язків».

Новим керівництвом НАЗК прийнято рішення про визнання позову. У свою чергу захист Павелка невигідно розвивати справу, оскільки це може привести до нової розширеної перевірки.

«Їм невигідно, щоб знайшли якісь нові обставини, які могли б додатись до кримінального провадження, оскільки чим більше нових обставин, тим сильніше може змінитися кваліфікація, по якій відкрито провадження, і може бути більш суворе покарання за незаконне збагачення», - прокоментував ситуацію правозахисник з організації «Стоп корупції» Ігор Бондарчук (112.ua, 6.12).

Дійсно, Володимир Тимошенко, адвокат А.Павелка, наполягав на тому, щоб судове засідання було закритим - нібито, через ризик розголошення приватних даних сім'ї глави ФФУ/УАФ. Однак з огляду на підвищений суспільний інтерес до слухання, суд відхилив це клопотання.

«Ми хочемо довести в суді абсурдність звинувачений, довести, що ніякого порушення не було», - каже В.Тимошенко (Podrobnosti.ua, 6.12).

Багато шуму і - нічого ...

Вже звично чути від Павелка та його оточення у відповідь на будь-які звинувачення, що це все - фейк. Незважаючи на численні фото- та відеосвідчення, документи, вибрані місця з електронного листування, які завдяки активістам і пресі стали надбанням громадськості. Що ж, останнє слово залишається за правоохоронними та судовими органами. Передбачати їх вердикт не так уже й складно: наявна ціла корупційна система, вибудувана в нашому футболі.

Свідоцтва про те, що багато регіональних футбольні федерації вирішили скопіювати методи «роботи» ФФУ, підкріплюються все новими і новими фактами.

Так, розкрито нецільове витрачання коштів на Полтавщині.

«Громадська спілка« Федерація футболу Полтавщини» коштом бюджету фінансувала тренувальні збори молоді приватного клубу «Ворскла» та влаштовувала змагання для нардепа Олега Кулініча напередодні виборів», - повідомляє місцеве електронне видання «Останній Бастіон» (Bastion.tv, 5.12).

Очолювану колишнім губернатором Валерієм Головком Федерацію фінансує з бюджету Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації під керівництвом Олександра Буцького. Останній був у підпорядкуванні Головка до весни 2019 року, поки голови ОДА не усунули з посади через корупційний скандал.

Згідно з документами, отриманими редакцією «Бастіону» в Управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту, ФФП фінансувала на десятки тисяч гривень навчально-тренувальні збори ДЮФШ приватного футбольного клубу «Ворскла». При цьому не вдалося уникнути конфлікту інтересів, адже першим заступником голови обласної федерації є віце-президент «Ворскли» Олег Лисак.

Крім того, ФФП два роки поспіль фінансувала футбольні турніри на призи нардепа Олега Кулініча, витративши в цілому 33 тис. грн. Останній з турнірів відбувся за місяць до парламентських виборів. Як видно з сайту Федерації, змагання перетворилися в агітаційний майданчик кандидата в депутати.

«На тлі налагодженої за участі Буцького та Головка схеми зловживань бюджетними коштами спостерігається катастрофічне недофінансування спортивних закладів, які справді мали б отримувати бюджетну підтримку, – пише «Бастіон» (Bastion.tv, 5.12). – Описана ситуація вкотре доводить, що Федерація футболу Полтавщини – це структура, створена не для розвитку спорту, а для особистого збагачення Валерія Головка та близьких до нього осіб, а також вирішення кон'юнктурних політичних інтересів»

Невідповідність слова і справи - один з найбільш характерних принципів роботи нинішньої ФФУ/УАФ і більшості підзвітних їй організацій всіх рівнів. Тому не зрозуміло прозвучала на тижні новина про те, що слідство у справі про організацію футбольних договірняків - зупинено.

У зв'язку з цим одну цікаву історію повідав генеральний директор «Зорі» Сергій Рафаїлом, котрий розмовляв на тему корупції в футболі в ефірі шоу «ТаТоТаке».

«Був випадок, коли ми дізналися, що є підозра на договірний матч, - ретранслює слова керівника луганського клубу Dynamomania.com (5.12). - Нам хлопчик один сказав, адже у нас все це відкрито, хлопці кажуть про таке тренеру або мені. Я подзвонив в УАФ, адже вже мала бути зустріч, коли мали передавати гроші. І якимось чином так вийшло, що інформація стала відома, і зустріч не відбулася. А коли вже вдруге таке сталося, то я не дзвонив в УАФ, а безпосередньо з поліцією зв'язався. І тоді взяли двох осіб на місці злочину, коли вони передавали гроші».

Як то кажуть, рука руку миє. Одна рука - та, що з корупцією, нібито, бореться, друга ... висновки напрошуються самі собою.

Як, до речі, і у випадку з «расистським» скандалом на недавньому матчі «Шахтаря» з «Динамо» в Харкові і щодо ролі у цій справі рефері того поєдинку Балакіна. Саме його рапорт став підставою для звинувачення в расизмі фанатів київського клубу і відповідного швидкого покарання з боку дисциплінарних органів ФФУ/УАФ (до завершення поліцейського розслідування, без скільки-небудь переконливих доказів провини уболівальників-гостей).

«Джерела в Харківській поліції повідомляють, що з суддею вже два тижні намагаються зв'язатися через суддівський комітет ФФУ/УАФ на жаль, без толку, - написав А. Франков в своєму телеграм-каналі (Dynamomania.com, 6.12). - Але ж його свідчення щодо нещодавнього інциденту життєво необхідні - як від активного і безпосереднього учасника всього, що відбулося! Вже і в динамівців взяли свідчення - при повному сприянні клубу, між іншим, а в Федерації - тиша, всі спроби зв'язатися – це як ніби удар кулаком в вату. Мимоволі задумаєшся - а чи потрібне взагалі тамтешнім діячам розслідування і його результати, не крики і стогони «взагалі», а конкретні винні, і, нарешті, чи не лячно давати показання під попередження про кримінальну відповідальність за брехню - це ж не рапорти строчити, які потім ніхто не побачить! ».

Торгуємо ОБЛИЧЧЯМ. Футбол почекає

І на цьому безрадісному тлі - звучать бадьорі рапорти Павелка про те, якими семимильними кроками йде наш футбол до світлого майбутнього.

Черговою трибуною для краснобая стала церемонія «Футбольні зірки України», що відбулася в понеділок під склепіннями НСК «Олімпійський». Подібні заходи проводяться в кожній футбольній державі, яка себе поважає, однак повага ця має на увазі якусь статусність, якийсь рівень, нижче якого починається містечковість, що часом переходить в звичайне жлобство.

Про те, що в ФФУ/УАФ придумали чергову «павелковське село» у вигляді роздачі слонів суто для самомилування і самопіару, свідчать щонайменше два кричущих факту. По-перше, журналістів поділили на «придворних» і «челядь». По-друге, заради цього бенкету під час чуми під дахом Будинку футболу знехтували власне футболом!

«На церемонію «Футбольні зірки України-2019» пустили лише журналістів телеканалів «Футбол 1/2», - передав з місця подій Андрій Сеньків, кореспондент Tribuna.com (2.12). - Це сталося через те, що телеканали «Футбол 1/2» є трансляторами заходу. Інші журналісти перебували в холі, через який на церемонію проходили гості і номінанти. А потім дивилися трансляцію церемонії в окремій кімнаті».

Захід федерації проігнорували всі представники київського «Динамо». Напередодні, після матчу чемпіонату України з донецьким «Олімпіком», наставника біло-синіх Олексія Михайличенка запитали, зокрема, про напружений осінньо-зимовий графік виступів команди.

«У нас було всього лише два дні на підготовку, - відповів тренер. - Напевно, ми могли спокійно зіграти цю гру в понеділок. Як це робиться в Німеччині, Туреччині, Португалії ... Одна команда готується тиждень, а друга - два-три дні. Хоча навіть один день важливий при підготовці до таких матчів. І не тільки для того, щоб була спортивна складова, але і щоб багато футболістів не отримували травми, як Миколенко. Але нам в понеділок грати не можна, оскільки УАФ запланувала захід - підведення підсумків року ... »(Dynamo.kiev.ua, 1.12).

Коментарі зайві. Проблеми клубів і навіть збірних відходять на десятий план, якщо мова заходить про шкурні інтереси ФФУ/УАФ і її керівників, далеких від уміння професійно робити справу, зате вони чудово «торгують особою».

На церемонії Андрій Павелко виступив з черговою пафосною промовою, яка тут же прикрасила офіційний сайт федерації.

«2019 рік подарував українським уболівальникам яскраві емоції від гри наших команд та чудові результати роботи на різних напрямках розвитку футболу», – стверджує чиновник серед іншого словоблудства (Ffu.ua, 2.12).

 «Нашу роботу іноді критикують – зокрема чомусь за надто активний розвиток футбольної інфраструктури. Але ми можемо пишатися тим, що мільйони людей співають Гімн України разом із національною збірною, що десятки тисяч дітлахів мають змогу приходити до футбольних секцій та тренуватися на сучасних комфортних майданчиках.

Тому й у новому році ми будемо наполегливо працювати над нашою програмою розвитку футбольної інфраструктури...» (Ffu.ua, 2.12).

Так і хочеться запитати: чи адекватно сприймає футбольний царьок навколишній світ і те, що в ньому відбувається? Це питання поставив сам собі і журналіст Сергій Васильєв.

«Приклад, що підтверджує неадекватне сприйняття дійсності футбольним функціонером - це його невиліковна звичка мавпувати. Мовляв, у них там в Парижі - «Золотий м'яч» вручають, а ми на НСК в цей же день - теж свою червону доріжку розкотимо  і свої зірки позапалюємо! - написав С. Васильєв на своїй сторінці в мережі Facebook. - Хто пояснить убогому провінціалові, що його пародію на Оскара тому і назвали журналісти - «недоцеремонією», оскільки від неї за версту тхне периферією.

У цьому - весь Павелко. Дешеві понти і нестримний нарцисизм в букеті з невичерпними фейками » (Facebook.com, 3.12).

Саркастично оцінено і заяву Павелка про те, що гравці і тренери збірної U20, які виграли ще в серпні чемпіонат світу, нарешті отримають вже неодноразово обіцяні преміальні - на ще одному урочистому вечорі.

«Рекордні преміальні - в чорний понеділок! Після недавньої «чорної п'ятниці» я б саме так анонсував «спеціальний урочистий вечір» 16 грудня, під час якого президент ФФУ/УАФ обіцяє видати «заслужену винагороду» чемпіонам світу U-20, - читаємо в пості С.Васильєва (Facebook.com, 3.12).

Автор сумно жартує: не виключено, що преміями юним переможцям першості планети стануть ... пайки з кавою, чаєм і морепродуктами. Про закупівлі ФФУ/УАФ цих товарів в неймовірних обсягах йшлося на першому засіданні Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді.

«Сміх сміхом, але після оприлюднення цієї скандальної інформації Павелко цілком може придумати черговий флеш-моб з цими тоннами чаю, кави та їжі, - наполягає Сергій Васильєв (Facebook.com, 3.12). - Він і оком не моргне, пояснюючи членам ТСК, мовляв вони закуповувалися спеціально, як преміальні продуктові пайки для футболістів. Не дивуйтеся, Павелко здатний і на таке ».

Тайсон виплакав титул

З лауреатів сезону за версією ФФУ/УАФ хочеться відзначити переможців в двох головних номінаціях. Якщо визнання наставника збірної країни Андрія Шевченка тренером року сприйнято практично беззастережно, то призначення найкращим гравцем України Тайсона, навпаки, викликало шквал критики на адресу організаторів заходу.

«Скажіть, з якого це переляку Тайсон – кращий футболіст України? – вопрошает известный отечественный телекомментатор Сергей Савелий. – Хто це так вирішив? Який такий знавець? Та ще й у такому для українського футболу році! Нагадаю – українська молодь до 20 років стає чемпіонами світу (!), а збірна України достроково, з першого місця виходить до фінальної частини Чемпіонату Європи!

І що, це все здобув Тайсон?!

Зрештою, якщо вже так, то назвіть номінацію «Найкращий футболіст чемпіонату України» .

Якщо вже комусь так хочеться бачити серед найкращих Тайсона.

Але назвати його першим серед футболістів України, коли маємо П’ятова, Малиновського, Яремчука, Зінченка?! Так зазвичай тулять горбатого до плота» (Grinchenko-inform.kubg.edu.ua, 4.12).

«Найкращого футболіста» вельми показово характеризує те, що за десять років виступів в Україні він не спромігся вивчити мову нашої країни хоча б настільки, щоб після вручень призу вимовити слова подяки без допомоги перекладача!

А яскравий штрих до персони Тайсона-футболіста - його поведінка на полі. Сайт «Трибуна» підрахував, що в поточному сезоні арбітри п'ять разів попереджали бразильця і ​​одного разу вигнали з поля.

«Всі свої картки бразилець отримав за неспортивну поведінку. Найбільше він любить сперечатися з суддями. Всього ж за 6 сезонів у складі «Шахтаря» Тайсон отримав 33 картки (31 жовта і 2 червоних). Чи не надто багато як для гравця атаки? »(Ua.tribuna.com, 6.12).

Чи гідний стояти вище за інших своїх колег футболіст, який не приховує проблеми з мотивацією і мріє покинути клуб і чемпіонат України настільки, що готовий заради цього стати посміховиськом з примітивно розіграним «расистським скандалом»?

«Йому вже нецікаві внутрішні як командні, так і індивідуальні перемоги, - констатує Ua-football.com (3.12). - Не зачіпають навіть невдачі. Він підібрався до критичної вікової позначки для футболіста і будь-які результати штурму зони комфорту не приносять, схоже, ніякого задоволення або розчарування».

А, може, справа в іншому? Цікаво висловився з цього приводу Микола Несенюк в матеріалі для «Газети», пригадавши, що свого часу Тайсона розглядали як кандидата в збірну України, а керівники «Шахтаря» твердили про гаряче бажання самого гравця приміряти форму національної команди його «другої батьківщини».

«Присудження немолодому вже за футбольними мірками бразильцю титулу найкращого в Україні, виглядає, як на мене, ще однією спробою підняти ціну на цей футбольний товар, – пише Н.Несенюк (Gazeta.ua, 4.12). – Щоб Тайсон не просто так пішов із «Шахтаря», а хоча би за якісь гроші. Але не думаю, що це допоможе. Його вже робили «гравцем збірної Бразилії» із тією ж приблизно метою.

Тішить у цій всій досить бридкій процедурі лише одне – Тайсон з його публічними сльозами та «факами» хоча би не українець. А міг би! Чому ні? Добре, що агенти «заграли» його за Бразилію. А то був би у нас ще один патріот за компанію із Мораесом та Марлосом. Тому після помпезної в окремих місцях церемонії УАФ із нагородження Тайсона мені соромно лише за цю організацію. Якби найкращим визнали того ж Мораеса, соромно було би за всю Україну. Тому дуже добре, що Тайсон не українець і вже точно ніколи ним не буде».

А ось від іншого «повпреда», що присмоктався до українського спорту, соромно буде, схоже, всій країні. Адже Андрію Павелку вдалося не тільки узурпувати футбольну владу і, прикриваючись нею, творити свої непристойні справи. Він пробрався і в міжнародні інститути, чим особливо хизується.

«Пишаюся, що представляю Україну в загальноєвропейському процесі розвитку футболу!» - прорік кілька днів тому, після завершення роботи виконкому УЄФА, фігурант кількох кримінальних справ, корупціонер і казнокрад.

Втім, йому нічого не залишається, окрім як зображувати усмішку і робити нудотну міну при огидній грі, яка ось-ось закінчиться. Обіцяють це не тільки вердикти судів по низці справ проти Андрія Павелка. Схоже, починають прозрівати і дехто з учасників футбольного процесу, які раніше геть відмовлялися бачити очевидні речі.

На проведеному в Мукачеві черговому засіданні Виконкому Федерації футболу Закарпаття в початкову порядку денному заступник голови організації Ярослав Сухан запропонував включити один вельми цікавий пункт.

«А саме розглянути проблему корупції в Українській асоціації футболу, зокрема відсторонення Андрія Павелка від виконання ним обов’язків президента УАФ на час проведення розслідування за п’ятьма кримінальними справами, – повідомляє офіційний ресурс  ФФЗ (Ffz.org.ua, 6.12). – Отож спочатку присутні обмінялися думками з цього приводу й вирішили доручити С.Сельменському докладніше вивчити це питання й винести його на найближчий (черговий або позачерговий) виконком».

Панове присяжні засідателі ... Є реальні ознаки того, що крига недавньої байдужості і загального одобрямсу у футбольній родині дійсно скресла. Навіть не зважаючи на те, що за вікном грудень...

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: