11.12.2019, 19:05

Помпео заявив про рекордне розширення санкцій

З початку тижня в санкційні списки США потрапили 68 осіб по всьому світу. Санкції пов'язані з порушенням прав людини.

США внесли рекордну кількість приватних осіб і організацій у санкційні списки на цьому тижні в зв'язку з Днем захисту прав людини. Про це повідомив у середу, 11 грудня, держсекретар США Майк Помпео, пише Кореспондент з посиланням на Інтерфакс.

"З понеділка США ввели санкції відносно 68 приватних осіб і організацій із дев'яти країн за звинуваченнями в корупції і порушенні прав людини в рамках дії закону Магнітського", - повідомив глава Держдепартаменту.

Так, санкції були введені відносно громадян і структур з ДР Конго, Камбоджі, Латвії, Лівії, М'янми, Пакистану, Сербії, Словаччини та Південного Судану.

"Вчора за порушення прав людини ми ввели санкції відносно двох приватних осіб - колишнього саудівського дипломата Мухаммеда ат-Тайби, який був генеральним консулом у Стамбулі, коли там був убитий саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, другий - Аслан Ірасханов, який зараз обіймає посаду глави УМВС РФ у Грозному", - зазначив Помпео.

"Сьогодні я повідомляю про санкції щодо трьох іранських транспортних компаній", - додав держсекретар.

Згідно з інформацією Мінфіну США, Вашингтон розширив список санкцій щодо Ірану, внісши в нього одного громадянина цієї країни, два судна під іранським прапором, а також кілька компаній. Під обмежувальні заходи потрапила мережа, що займається контрабандою зброї з Ірану в Ємен від імені Корпусу вартових ісламської революції.

Раніше Мінфін США оголосив про введення в рамках так званого акту Магнітського санкцій відносно 15 фізичних та 29 юридичних осіб з Європи, Азії та Латинської Америки за причетність до корупції.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: