• Головна
  • Новини
  • Папа Римський дочасно виголосив Великодню молитву: Ісусе, Тебе не хвилює, чи ми загинемо?

28.03.2020, 13:11

Папа Римський дочасно виголосив Великодню молитву: Ісусе, Тебе не хвилює, чи ми загинемо?

Папа Франциск на порожній площі Святого Петра зачитав молитву, яку зазвичай читає на Різдво та Великдень, задля завершення світової пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Vatican News.

"Папа Франциск провів у п’ятницю спеціальну службу Urbi et Orbi зі сходів базиліки Святого Петра. Зазвичай колоритна подія відбувається лише на Різдво та Великдень, ця екстраординарна служба проводилася у зв'язку з важкою ситуацією у світі, оскільки більш ніж половина його населення обмежена у пересуванні, щоб запобігти поширенню епідемії Covid-19", - йдеться у повідомленні.

Папа Франциск прочитав уривок з Євангелія від святого Марка про Ісуса Христа та його учнів, які потрапили в буревій. Він порівняв пандемію коронавірусу з буревієм.

"Пандемія Covid-19 нагадала нам, що ми всі знаходимося в одному човні, тому ми звертаємось до Ісуса, запитуючи його: Учителю, тебе не хвилює, чи ми загинемо?", - сказав під час молитви папа Франциск.

Дослівно: "Густа пітьма спустилася на наші площі, вулиці та міста; вона запанувала над нашими життями, наповняючи все оглушливою тишею та гнітючою порожнечею, що паралізує кожну річ, яку зустрічає на своїй дорозі: це відчувається в повітрі, в жестах, про це говорять погляди... Ми усвідомили, що перебуваємо в одному човні, всі вразливі та дезорієнтовані, але, водночас, важливі та потрібні, всі покликані залишатися разом, всі потребуючи взаємно підтримувати одні одних. У цьому човні присутні всі ми".

Як повідомлялося, станом на ранок 28 березня у світі на коронавірус захворіли 597 458 осіб, з них 133 373 одужали та 27 370 померли.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: