• Головна
  • Новини
  • Окупація Криму: Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на рік

21.06.2021, 13:51

Окупація Криму: Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на рік

Європейський Союз продовжив санкції за незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією до 23 червня 2023 року.

Як передає Укрінформ, таке повідомлення оприлюднене у понеділок на сайті Європейської Ради.

«Рада міністрів ЄС ухвалила сьогодні рішення продовжити санкції, що були введені у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією на наступний рік, до 23 червня 2022 року. Обмежувальні заходи, які вживаються зараз, включають заборону на імпорт до ЄС товарів походженням з Криму або Севастополя, інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму та у Севастополі. Експорт певних товарів та технологій кримським компаніям або для використання в Криму у секторах транспорту, телекомунікацій та енергетики, або для розвідки, розробки або виробництва нафти, газу або мінеральних ресурсів також є суб’єктом обмежень з боку ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як йдеться у рішенні, ЄС не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією та продовжує засуджувати це порушення міжнародного законодавства, відповідно до декларації Високого представника ЄС з міжнародних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 від 16 березня 2020 року.

Як повідомлялося, ЄС вперше запровадив згаданий пакет санкцій у червні 2014 року за спроби навмисні спроби підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати її.

ЄС застосовує проти Росії також секторальні економічні санкції та індивідуальні санкції за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: