• Головна
  • Новини
  • Оксана Літинська – українка, яка підкорила найвищі гори усіх континентів світу

10.08.2021, 16:27

Оксана Літинська – українка, яка підкорила найвищі гори усіх континентів світу

Сьогодні до Львова завітала Оксана Літинська – українка, яка підкорила найвищі гори усіх континентів світу. Зокрема минулого тижня вона піднялася на вершину Чоґорі – другу за висотою вершину світу. Міський голова Львова Андрій Садовий поспілкувався з альпіністкою та вручив їй символічні подарунки.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Оксана Літинська розповіла про свою мандрівку на Чоґорі, поділилась емоціями, труднощами, показала відео з вершини. Зараз вона проходить період адаптації після підйому на гору, але обіцяє за кілька місяців знову повернутись до альпінізму.

В свою чергу мер Львова подякував їй за візит, побажав нових звершень та подарував альпіністці прапор міста і нагрудний прапорець України. Альпіністка пообіцяла підкорювати нові вершини з прапором Львова, адже Львів – назавжди в її серці та залишається її рідним містом.

Додамо,Оксана Літинська живе в Лондоні понад 20 років, працює фінансовою директоркою банку. Вона друга українка, якій вдалося піднятися на гору Чоґорі - друга за висотою вершина світу. Також за плечима в альпіністки – підйом на Еверест (минулого року), та ще 5 найвищих гір усіх континентів світу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: