• Головна
  • Новини
  • Океанський траулер "Іван Голубець" затонув після пожежі

22.07.2019, 20:37

Океанський траулер "Іван Голубець" затонув після пожежі

Двоє членів екіпажу загинули, у тому числі капітан судна.

Український траулер "Іван Голубець", на якому 20 липня сталася пожежа, затонув біля берегів Мавританії. На момент пожежі на його борту перебувало 90 осіб - громадяни України та Росії. Про це повідомив екс-представник президента в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці в Facebook, пише DT.UA

Наголошується, що судно затонуло вчора вночі в океані на глибині 35 метрів.Серед загиблих двоє українських моряків - один з них капітан судна. Пожежа почалася вчора в машинному відділенні і швидко поширилася на палубу. Через сильне задимлення капітан віддав команду покинути судно. Людей евакуював інший траулер "Маршал Крилов".

Бабін нагадав, що "Іван Голубець" знаходиться у власності української державної компанії під операційним управлінням латвійського бізнесмена і ходить під прапором Грузії.

Україні належать ще три океанських судна "Олексій Слободчиков", "Професор Михайло Александров" і "Капітан Русак". На початку 2010-х років "Капітан Русак" перевели в район Мавританії, а три роки тому стало відомо, що "Іван Голубець" теж змінить акваторію.

Раніше повідомлялося про те, що на борту танкера Gas Aegean, який йшов під ліберійським прапором в Індійському океані, виявили мертвими двох моряків - громадянина України і Росії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: