13.07.2020, 10:14

Неподалік Львова є своя Бродівська Сахара

У це важко повірити, але щоб побачити пустелю не треба їхати в Африку, Азію чи навіть Херсонщину (хоча сюди поїдьте), бо неподалік Львова у самому серці Малого Полісся серед соснових лісів, боліт та торфовищ є своя “Бродівська Сахара” площею неповних 5 гектарів. Про неї туристам стало відомо лише в цьому році.

Про це пише lviv1256.com.

Ця пустеля на Львівщині, на якій є невеличкі справжні бархани і яку працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» під час обстеження довкілля та пошуку цікавих природних об’єктів, образно кажучи, відкрили 3 квітня цього року й розрекламували, настільки приваблює мандрівників, що сюди вже чи не кожного вихідного дня приїжджає група туристів.

На жаль, ця територія не належить до заповідних ділянок НПП «Північне Поділля» та не має жодного охоронного статусу.

Довколишня територія має багато піщаних дюн, які наносили вітри після того, як відступив льодовик. Тут знаходяться поодинокі низькорослі закущені сосни, які, у певній мірі, заметені піском частими північно-західними вітрами.

Пустеля знаходиться неподалік села Ражнів і викликає щире захоплення своєю мальовничістю та оригінальністю. Подорож автомобілем туди займе приблизно півтори години з центру Львова...

Проте найцікавішим природним об’єктом у цій місцевості для відвідувачів НПП «Північне Поділля» став інший природний об’єкт, що знаходиться поруч заповідних територій природоохоронної установи. Це – дві карстові водойми, що називаються «Сині вікна» і в яких вода унікальної синяви та в якій відображалося захмарене небо, що у гармонії з ошатним буковим лісостаном творило несказанної краси картину природи. До речі, цьогоріч води у «Синіх вікнах», діаметр яких складає 25 м кожне, значно менше, ніж торік. Однак вода не втрачає свого унікального забарвлення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: