10.05.2021, 14:15

Нафта дорожчає через хакерську атаку в США

Чим довшою буде зупинка трубопроводу Colonial Pipeline, тим більше сприятиме зростанню цін на нафтопродукти, вказують аналітики ринку.

Світові ціни на нафту еталонних марок почали робочий тиждень із помірного зростання на тлі перебоїв у роботі американського трубопроводу Colonial Pipeline після хакерської атаки. Про це свідчать дані торгів в понеділок, 10 травня, передає Кореспондент.

Так, липневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на $0,57 (0,83%) - до $68,85 за барель. За підсумками торгів в п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,19 (0,3%) - до $68,28 за барель.

Вартість ф'ючерса на WTI на червень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на $0,49 (0,76%) - до $65,39 за барель. У п'ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $0,19 (0,3%) - до $64,9 за барель.

Зараз спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI становить $3,46 на користь Brent.

Напередодні стало відомо, що хакерська атака паралізувала Colonial Pipeline - найбільший в США бензогін, через який поставляють близько 45% бензину і дизельного палива, які споживає східне узбережжя країни.

"Основним питанням є те, як довго триватиме зупинка в роботі. Очевидно, чим довшою вона буде, тим більше сприятиме зростанню цін на нафтопродукти", - цитує Інтерфакс аналітиків ING.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на 2,3%, а WTI - на 2,1%.

Нагадаємо, минулого тижня нафта дорожчала на очікуваннях щодо ослаблення карантину в Європі. Єврокомісія запропонувала державам - членам Євросоюзу послабити обмеження на в'їзд для туристів, але з урахуванням прогресу в кампаніях з вакцинації.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: