• Головна
  • Новини
  • На зупинках у Тернополі встановили перші бетонні сховища

28.11.2022, 17:05

На зупинках у Тернополі встановили перші бетонні сховища

У Тернополі встановили перші два укриття біля зупинок громадського транспорту. Бетонні сховища, в яких є 20 місць для сидіння, призначені для захисту людей від частинок снарядів, уламків ракет та від куль. Загалом міськрада планує встановити ще вісім таких укриттів.

Як повідомила прес-служба Тернопільської міськради, перші такі укриття встановили в суботу, 26 листопада. Йдеться про локації біля зупинок "Кооперативний коледж" на вулиці Руській та "6-ий магазин" на вулиці Бродівській.

"Мобільні укриття, що влаштовані поруч із зупинками громадського транспорту у Тернополі, мають сертифікат відповідності та відповідають усім вимогам укриття. Згідно з документом, ці тимчасові споруди на зупинках громадського транспорту захищають від частинок снарядів, уламків ракет та стрілецької зброї", – повідомляє міськрада.

Виробником укриттів є будівельна фірма "Тернопільбуд", власником якої є відомий на Тернопільщині бізнесмен Василь Лило. За інформацією виробника, для виготовлення споруд використовували бетон марки 400 та подвійне армування: завдяки цьому укриття повинні витримувати навантаження 10 тонн на м2.

Загалом бомбосховищах по 20 місць для сидіння, але за потреби там може вміститись більше людей.

У міськраді вирішили встановити десять таких укриттів на різних зупинках, де найбільший пасажиропотік і де поруч немає укриттів.

"Решта вісім укриттів на зупинках будуть встановлюватись у межах їх виготовлення. При необхідності кількість укриттів на зупинках буде збільшена. А після завершення воєнних дій, ці об’єкти можуть бути використані для інших потреб", – зазначив міський голова Сергій Надал.

Постійний нагляд за укриттями здійснюватиме патрульна поліція, а відділ технагляду відповідатиме за прибиранням цих об'єктів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: