16.09.2019, 18:45

На Зеленського чекає податковий майдан?

У команди Зеленського та "нових облич" партії Голос назріває перший масштабний конфлікт з підприємцями.

У першому читанні вже прийняті законопроекти, від яких малий бізнес ледве відбився за часів Януковича та Порошенка. Тепер ці законопроекти стали ще жорсткішими.

Касові апарати для ФОПів, "премії" покупцям за наводки на торгові точки, які не видають касові чеки, різке збільшення штрафів за найменші податкові помилки. Бізнес шокований.

До того ж, все це йде за прискореною процедурою, без широкої дискусії та поглибленого аналізу всіх недоліків.

Проект закону 1073, за який одностайно проголосували тільки дві фракції Верховної Ради - Голос і Слуга Народу, зобов'язує всіх ФОПів з 1 січня 2021 р. встановити касові апарати (з 1 січня 2020 р. такі касові апарати мають встановити ФОПи з валовим річним доходом більше як 1 млн гривень та ФОПи, які займаються певними видами діяльності).

Також вводяться премії покупцям, які здадуть ФОПів. Іншими словами, споживачам пропонують "стукати" на підприємців, що просто-напросто дозволить недобросовісним покупцям шантажувати підприємців.

У пояснювальній записці до законопроекту вказується, що ці "нововведення" додатково нібито принесуть в бюджет 2 мільярди гривень??? Хто ці цифри рахував? Нагадаю, що від контрабанди державний бюджет недоотримує в рік 40 млрд гривень; від корупційних зловживань та неефективного управління в державних компаніях - 200 млрд...

А вони вирішили взятись за дрібних підприємців - знайшли цапів-відбувайлів.

Раджу всім підприємцям вже почати цікавитись тим, що приймають наші депутати, більшості з яких не відомо, що таке почати власну справу з нуля, мати ненормований робочий день, оплачувати драконівські відсотки за кредитами.

Шкода, що за цей драконівський закон для малих підприємців голосували наші львівські депутати з партії Голос (Васильченко, Піпа, Рущишин, Лозинський) разом зі своїм співочим лідером Вакарчуком.

Богдан Рабешко, підприємець

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: