19.07.2019, 21:09

На Волині вилучили грибів та ягід на 5 млн грн

На Волині ліквідовано схему ухилення від сплати податків при заготівлі та експорті ягід та грибів. Вилучено товарів на 5 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба ДФС.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Волинській області ліквідували схему ухилення від сплати податків під час заготівлі та експорту ягід та грибів і вилучили з незаконного обігу велику партію лісових ресурсів вторинного значення.

В рамках проведення операцій «Бастіон», «Рубіж», «Мережа» та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.212 КК України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури було встановлено місцевого підприємця, який закуповував у населення ягоди чорниці та гриби за необліковані готівкові кошти.

У подальшому частину вказаної продукції експортували за підробленими документами до країн Прибалтики, використовуючи реквізити фіктивного суб’єкта господарювання, а іншу частину – реалізовували за готівку на внутрішньому ринку без відображення даних операцій у бухгалтерському та податковому обліку.

Внаслідок таких дій учасники схеми ухилялися від сплати податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших обов’язкових платежів у значних розмірах.

За результатами проведених заходів співробітники податкової міліції спільно із митниками попередили спробу незаконного експорту 22 тонн ягід чорниці до країн Прибалтики.

Окрім того, під час санкціонованих оглядів, проведених у місцях придбання, складування та накопичення товарів, з незаконного обігу вилучено партію лісових ресурсів вторинного значення вартістю близько 5 млн. грн. (95 тонн ягід, в т.ч. чорниці, малини, полуниці та 2 тонни грибів), близько 72 тис. грн. необлікованої готівки, вантажний автомобіль, банківські картки, комп’ютерну техніку, документи фінансово-господарської діяльності та чорнову бухгалтерію.

На даний час вживаються заходи для накладення арешту на вилучені ТМЦ.

Слідство триває.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: