• Головна
  • Новини
  • На Волині настоятель храму «випадково» привітав Путіна з Днем ангела

05.08.2020, 18:15

На Волині настоятель храму «випадково» привітав Путіна з Днем ангела

Священник із Володимир-Волинського, настоятель храму в селі Галинівка на Волині Олексій Шаран у Facebook привітав президента РФ Володимира Путіна з Днем ангела. Пізніше пояснив: це сталося випадково. Але селяни Галинівки обурилися діями отця Шарана і повісили на двері храму свій замок.

На привітання Шарана звернув увагу 3 серпня місцевий журналіст Олексій Біянов у Facebook, оприлюднивши відповідний скриншот. Пізніше інформацію про це поширили й деякі місцеві ЗМІ, пише Громадське.

Видання «БУГ», зокрема, знайшло пости Шарана, де він вітає з Днем перемоги 9 травня і закликає відмовитися від маків — символу Дня пам’яті і примирення, який в Україні відзначають 8 травня.

На сайті Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви Олексія Шарана називають «головою єпархіального відділу по взаємодії з військовими угрупованнями і іншими силовими структурами».

Наступного дня, 4 серпня, сам Шаран у Facebook прокоментував своє привітання Путіна з Днем ангела.

«28 липня я вітав іменинників, як завжди, з днем Ангела. По традиції, набраний текст взяв на розсилку всім, хто носить ім’я Володимир. Оскільки добре не розбираюся в смартфонах та Facebook, то помилково в розсилку попав президент РФ. Друзі побачили, підказали — і я привітання видалив», — написав він.

Він також додав, що не хотів нікого образити цим привітанням і зазначив, що воно «вийшло помилково».

5 серпня селяни з Галинівки повісили свій замок на храм преподобного Сергія Радонезького, настоятелем якого є отець Шаран. Зробили вони це після того, як дізналися про його помилкове привітання Путіна з Днем ангела. Цю інформацію «БУГу» підтвердив Сергій Панасевич — голова Оваднівської громади, на території якої розташована Галинівка.

Крім того, як повідомляє видання, цього тижня перед храмом селяни хочуть влаштувати збори, де обговорюватимуть подію, і покликали на неї Шарана.

Ми намагалися зв’язатися телефоном із Сергієм Панасевичем, але не змогли додзвонитися. Ми також написали Олексію Шарану у Facebook щодо закриття храму і оприлюднимо його слова, якщо він відповість.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: