• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині викрили банду - вимагали майже 7 млн грн у біткоїнах

13.09.2021, 18:22

На Тернопільщині викрили банду - вимагали майже 7 млн грн у біткоїнах

На Тернопільщині поліцейські викрили групу осіб на вимаганні майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах. Аби змусити підприємця віддати кошти, зловмисники підпалили два його магазини. Організаторові та його двом спільникам уже повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За скоєне їм може загрожувати до 10-ти років ув’язнення.

Повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Встановили учасників злочинної групи та отримали докази їх причетності до злочинів оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Наприкінці травня цього року потерпілий звернувся до поліції із заявою про пошкодження його магазинів внаслідок пожежі. Надалі поліцейські з’ясували, що майно було пошкоджене внаслідок підпалу, та встановили причетну до цього особу – мешканець Вінницької області. Згодом з потерпілого почали вимагати майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах (у еквіваленті 250 тис. дол. США). У разі невиконання вимог, погрожували йому та його родині фізичною розправою, а також знищенням майна.

Проведеними заходами вдалося встановити особу, яка, власне, і вела перемовини щодо погроз. Це – мешканець Київської області, який, як з'ясувалося згодом, працює на організатора. Останній - 25-річний лікар, який у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми.

Учора, 12 вересня, оперативники теруправлінь стратегічних розслідувань у Тернопільській, Київській, Вінницькій областях та Києві, слідчі слідчого управління поліції в Тернопільській області за силової підтримки КОРД одночасно провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в інших володіннях, якими вони користуються, та у транспортних засобах.

Крім того, на підставі отриманих доказів організаторові та двом його спільникам поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Прокурори звернулися із клопотанням до суду про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Тривають заходи щодо встановлення місця знаходження ще одного учасника угруповання та притягнення його до відповідальності.

За вимагання та пошкодження майна фігурантам може загрожувати до 10-ти років ув’язнення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: