• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині село відправили на карантин через сказ у домашнього кота

20.10.2020, 12:23

На Рівненщині село відправили на карантин через сказ у домашнього кота

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

Як повідомили в пресслужбі Дубенської РДА, у зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині 19 жовтня під керівництвом голови Дубенської РДА Володимира Іщука проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській РДА.

На засіданні комісії заслухано інформацію заступника Дубенського міськрайонного управління Головного управління  Держпродспоживслужби Валерія Магеля про підтвердження випадку сказу в домашнього кота у селі Мирогоща Друга. Минулого тижня кіт вкусив свою господиню, потім зник на два дні. Коли повернувся - сусіди, знаючи про випадок укусу, його вбили. Фахівцями ветеринарної служби було відібрано патматеріал, який підтвердив в кота наявність сказу. Жінка ж звернулася до травмпункту та отримала відповідну допомогу.

Рішенням комісії від 19.10.2020 року в селі Мирогоща Друга введено карантин на 60 діб.  До загрозливої зони також потрапляють села в радіусі 10 км.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

В мисливських угіддях, на неблагополучній по сказу території, забороняється проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: