• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті до Верховної Ради збираються одразу три Шевченки

01.03.2021, 13:04

На Прикарпатті до Верховної Ради збираються одразу три Шевченки

У ЦВК 25 лютого, в останній день реєстрації кандидатів у народні депутати на проміжних виборах в окрузі №87, свої документи подали двоє Олександрів Шевченків.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє рух  ЧЕСНО  з посиланням на Центральну виборчу комісію.

«25 лютого, в останній день реєстрації кандидатів у Верховну Раду України , на проміжних виборах по 87-му округу подали документи двоє Александров Шевченко. Про це руху ЧЕСНО повідомили в Центральній виборчій комісії. На сайті НАПКА вже є декларації цих потенційних кандидатів. Але на сайті ЦВК ці прізвища ще не відображені. У виборчій комісії є п'ять днів з моменту завершення реєстрації, щоб розглянути заяви кандидатів », - йдеться в повідомленні.

За інформацією руху, один з потенційних кандидатів - повний тезка зареєстрованого ще 9 лютого кандидата від партії «За майбутнє», колишнього народного депутата і співвласника ГК «Буковель» Олександра Шевченка.

«Обидва Олександра є жителями Києва і Київської області і не вказали в своїх деклараціях належних доходів або заощаджень, які дозволили б їм сплатити заставу в 60 тис. Гривень», - зазначає рух ЧЕСНО.

Тут додали, що поки зареєстрований тільки один кандидат від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко - місцевий прикарпатський політик, колишній нардеп і діючий депутат Івано-Франківської обласної ради.

«Логіка цієї виборчої технології дуже проста - виборець може помилитися, ставлячи позначку в бюлетені, і проголосувати за зовсім іншого кандидата. Технологію кандидатів-клонів, зазвичай використовують проти кандидатів, які можуть потенційно виграти виборами і є лідерами за соціологічними опитуваннями. Крім відтягування голосів, можливі варіанти, коли клони просять кошти в реального кандидата, щоб заробити. Тоді клони знімаються з виборів », - стверджує рух ЧЕСНО.

Нині по одномандатному округу №87 на проміжні вибори в ВРУ  ЦВК  зареєструвала 9 кандидатів.

Перевибори по округу № 87 на Івано-Франківщині відбудуться 28 березня у зв'язку з тим, що свої повноваження склав народний депутат 9-го скликання Зіновій Андрійович від партії «Слуга народу», якого обрали до парламенту в 2019 році. На місцевих виборах 2020 роки він став мером Надвірної.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: