• Головна
  • Новини
  • На Львівщині облаштують національний парк "Королівські Бескиди"

03.10.2020, 16:49

На Львівщині облаштують національний парк "Королівські Бескиди"

У Старосамбірському районі планують облаштувати національний природний парк "Королівські Бескиди". Площа парку становитиме близько 9 тисяч гектарів. На території збереглися столітні ліси.

Про це пише Суспільне.

За словами докторки біологічних наук Лідії Тасєнкевич, вони можуть стати зразком для відновлення лісів. Також на цій території, у селі Лаврів, розташований монастир XIV століття.

На Львівщині облаштують національний парк "Королівські Бескиди"Там також діяла головна окружна школа. За словами місцевого отця, на цій території похований князь Лев Галицький.

"Хто розуміється на архітектурі, він каже про архітектуру. Хто розуміється на малярстві, говорить за фрески. Хто розуміється на будівництві, той теж щось говорить. І якщо говорити за монастир, то багатьох цікавить святилище, бо воно є первісної цервою", - каже священник Захарій Слободян.

На Львівщині облаштують національний парк "Королівські Бескиди"Це буде єдинй національний парк у Старосамбірському району. Там зможуть відпочивати люди і проводити дослідження науковці.

"Нам вдалося з'ясувати що там ще є, збереглися столітні ліси на невеликих площах, але вони цінні тим, що вони можуть бути еталонами для майбутнього відновлення лісів", - каже докторка біологічних наук Лідія Тасєнкевич.

Землі, що належатимуть парку, є у комунальній власності підприємства "Галсільліс".

"Це ліси, це чудові краєвиди, прекрасна територія, багата на фауну, тому нам важливо це зберегти. Ми робимо це тільки з однією метою, щоб зламати існуючі стереотипи, змінити спосіб мислення людей і дати їм зрозуміти, що жити з цієї території можна не тільки вирубуючи ліси, а навпаки - зберігаючи її і відтворюючи", - каже голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька.

Статус національного парку передбачає охорону території від забудови та господарської діяльності.

На Львівщині облаштують національний парк "Королівські Бескиди"

"Старосамбірське державне лісогосподарське підприємство було найбільш проблемним, напевно, в області, в структурі «Галсільлісу». Там була найбільша кількість самовільних рубань. У природно-заповідному фонді Загальнодержавного значення він буде мати особливий статус охорони, там буде відповідна адміністрація, відповідна охорона", - каже директор обласного департаменту екології Руслан Гречаник.

Станом на сьогодні Кабмін погодив указ президента про створення парку "Королівські бескиди". Наступним етапом буде підписання указу Президентом. Тоді гроші на створення парку мають закласти у бюджеті.

За словами директора обласного департаменту екології, облаштування парку може тривати до десяти років.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: