18.09.2019, 19:22

На Дрогобиччині триває реставрація церкви Св. Юра

Сьогодні, 18 вересня, відбувся огляд реставраційних робіт церкви Святого Юра у Дрогобичі, пише пресслужба Львівської ОДА.

Церква Св. Юра в м. Дрогобичі – відома пам’ятка української дерев’яної архітектури, яка внесена до списку пам’яток світової спадщини ЮНЕСКО. Святиня охороняється державою і внесена до переліку пам’яток національного значення.

У 2013 році на 37-й сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Камбоджі церква Святого Юра внесена до списку в числі 16-ти дерев'яних церков Карпатського регіону Польщі і України.

Упродовж 2009-2018 року проводилась комплексна реставрація пам’ятки, та розпочато реставрацію дзвіниці. Також у 2013 році, взявши участь у міжнародному конкурсі, грантовий проект "Збереження та реставрація стінопису церкви Святого Юра в Дрогобичі" отримав грант Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини.

За рахунок гранту посольства США встановлено автоматичну пожежну сигналізацію і систему оповіщення про пожежу на пам’ятці. У 2019 році планується завершення реставрації храму.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: