• Головна
  • Новини
  • Михайло Цимбалюк: Кабмін нічого не робить, аби вивести економіку з тіні

11.02.2021, 14:12

Михайло Цимбалюк: Кабмін нічого не робить, аби вивести економіку з тіні

Пенсійний фонд України лише в січні недоотримав понад 2 мільярди гривень від сплати єдиного соціального внеску. Такими темпами до кінця року фінансова «діра» Фонду складе понад 25 мільярдів гривень.

Про це в ефірі «Суспільної студії» на «UA:Перший» повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина», перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

За його словами, недофінансування Пенсійного фонду спричинив жорсткий карантин, під час якого більша частина представників малого бізнесу не працювала і відповідно не сплачувала ЄСВ.

«Глобальніша проблема – нинішній Уряд практичного нічого не робить, аби вивести українську економіку з тіні. А це стало би суттєвою причиною росту надходжень до Пенсійного фонду. Також у суспільстві зараз активно обговорюють введення другого рівня пенсійного забезпечення, але це може дати результат щонайменше через десять років», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Політик переконаний, що наразі єдиний вихід недопустити колапсу пенсійного забезпечення – провести секвестр Державного бюджету на 2021 рік.

«Це дозволить зберегти стабільність виплат пенсій, а самі ж пенсіонери не відчують дефіциту», – підсумував Михайло Цимбалюк
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: