• Головна
  • Новини
  • Культовий режисер Пітер Ґрінвей проведе творчу зустріч у Києві

21.05.2019, 23:09

Культовий режисер Пітер Ґрінвей проведе творчу зустріч у Києві

Культовий режисер та зірка британського кіноавангарду Пітер Ґрінвей проведе творчу зустріч у Києві у рамках кінофестивалю Молодість.

Зустріч з відомим режисером, автором фільмів Кухар, злодій, його дружина і її коханець, 8,5 жінок, Ейзенштейн в Гуанахуато, відбудеться 26 травня, пише НВ.

Авторська зустріч з Ґрінвеєм, яка пройде в межах 48-го міжнародного кінофестивалю Молодість, матиме назву Кіно померло, нехай живе кіно! Сам відомий режисер каже про зустріч, яка поєднає в собі також і риси майстер-класу, таке: «Кіно змінюється, підкорює нові простори, досліджує, виходить за рамки, досягає Величі. Сидіти в темряві і дивитися відеоілюстрацію до оповідання з першої ліпшої книгарні більше не цікаво. Сучасна активна аудиторія очікує більшого — набагато більшого. …У нашому розпорядженні - неймовірні інструменти, створені неймовірними технологіями, а не лише ретинальний ексгібіціонізм, що повторює одне і те ж понад сто років поспіль, щоразу лиш з більшим лоском і марною публічністю — такому кіно повірять хіба що діти, та й таких вже набагато менше… Припиніть ходити в кіно за оповіданням. Кіно надто глибоке, дивовижне і бурхливе, щоб бути пісочницею для сценаристів. Облишмо письменників позаду, далеко позаду. Зробімо, нарешті, з кіно — кіно».

Пітер Ґрінвей — британський кінорежисер, письменник, сценарист і художник. Почав свою кар'єру в кіно як спеціаліст з монтажу, а з 1966 року зайнявся зйомками власних фільмів. Його найвідоміші роботи: 8,5 жінок, Контракт кресляра, Живіт архітектора, Кухар, злодій, його дружина та її коханець, Книги Просперо та інші. Він є одним з найяскравіших представників постмодерну, а його фільми відрізняються візуальною пишністю, своєрідною нереальністю й театральністю образів.

48-й кінофестиваль Молодість пройде з 25 травня по 2 червня 2019 року. Фільмом відкриття цьогоріч стане реставрована версія класичної голлівудської комедії У джазі тільки дівчата, яка цього року святкує 60-річчя, — Дехто любить гаряченьке.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: