• Головна
  • Новини
  • Фестиваль Віртуози-38 тішить шанувальників української та зарубіжної музики

22.05.2019, 09:19

Фестиваль Віртуози-38 тішить шанувальників української та зарубіжної музики

Львівська національна філармонія приймає гостей і учасників Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» уже в 38-ме. Свято, яке триватиме понад два тижні, обіцяє багато цікавого, свіжого, різноманітного із сучасних і давніх музичних надбань.

Про це повідомляє Львівська філармонія

З 16 травня до 9 червня 2019 року у Львові проходить фестиваль сучасної музики Віртуози-38. До слова, це –один із найбільших і найдавніших фестивалів в Україні, відомий з 1981 року. Окрім українських класичних і фольклорних концертів гості матимуть змогу почути музику інших країн у виконанні правдивих віртуозів.

У межах фестивалю «Віртуози» прозвучить українська прем’єра ораторії Роберта Шумана «Рай і Пері». У творчості композитора, в доробку якого переважає камерна музика, цей твір займає особливе місце. Тричастинна романтична ораторія є одним із зразків масштабних полотен митця. 

Приїхали на фестиваль і гості з Канади. Зокрема, жіночий хор «Веснівка», заснований ще у 1965 році, який гастролював багатьма країнами Європи, Північної та Південної Америки.

Проект «Феєрична Гуцулія став скарбницею колоритної гуцульської музики – від автентичних її зразків до оркестрових обробок і авторських програмних п’єс. У концерті прозвучали давні мелодії з вівчарського побуту і гірської культури, щемливі «бервінкові» ладканки в народній манері, композиції славетних українських композиторів та багато іншого.

Окрім цього, програма фестивалю рясніє солідними класичними творами Л. ван Бетховена, Й. Брамса, Ф. Мендельсона, Я. Сібеліуса, Д. Шостаковича, Г. Берліоза, Моцарта-батька і Моцарта-сина, Й. С. Баха та інших.

Цьогоріч для участі у фестивалі прибули учасники з Польщі, Німеччини, Прибалтики, Фінляндії, Японії та, певна річ, України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: