• Головна
  • Новини
  • Епатажна Маріко Гельман у Львові покаже проект Back To Heaven 101

10.12.2019, 15:16

Епатажна Маріко Гельман у Львові покаже проект Back To Heaven 101

Вперше в Україні, саме у Львові, буде показана серія комбінованих мистецьких творів із використанням унікальної авторської техніки поєднання живопису та штрихування кульковою ручкою на полотні. Відома проникливим психологічним підтекстом своїх робіт, Маріко Гельман особисто презентує нову експозицію “Back To Heaven 101”.

Про це повідомили організатори.

Картини є рефлексіями Маріко Гельман на тему суперечливості природи людства, яке потопає у технічних інноваціях,  у бурхливому темпі життя. Серія ілюструє шлях людського сумління від міфічного світосприйняття до сприйняття усвідомленого, метаморфози наших уявлень про сакральне та ідеальне. Релігія і віра є однією з наскрізних тем виставки. Художниця протиставляє релігійну іконізацію страждань та самопожертви простому інстинкту самопіклування.

Чи є ми заручниками системи цінностей, яку, власне, і створюємо? Чи справді ми закуті в рамки долі? Чи дійсно ми керуємо власним життям?

Кожна картина - це питання, аргументи, відповіді і виклики сучасному суспільству та кожному, хто замислиться, побачивши їх.

“Back To Heaven 101” - це колаборація відомої української мисткині Маріко Гельман та «Gallery 101” в партнерстві з “SOVA Space”.

Маріко Гельман, художниця українського походження, яка наразі проживає в Празі. Героїня статей “Forbes Ukraine”, “Art Ukraine”, “Asahi Shimbun”. Учасниця більш ніж 40 виставок у різних куточках світу. Авторка скандального муралу  “Дім Куні” та вражаючого перформансу про Чорнобиль та Фукусіму “Деконтамінація”, що виник в результаті тісної трьохрічної мистецької співпраці з Японією.

Виставка буде супроводжуватися насиченою паралельною програмою: мистецький бранч з куратором та мисткинею, лекції, artist talk, кураторська екскурсія та богемна вечірка.

Відкриття виставки: неділя, 15 грудня о 15:00, локація: SOVA Space, площа Міцкевича, 8 (4 поверх).

Довідка

Маріко (Марія) Гельман - молода українсько-чеська художниця, співавтор проекту Exposure, переможця World Press Photo Award 2016, та надзвичайно продуктивний у виставковій діяльності митець (близько 40 виставок). Народилась і вчилась у Києві. заміжння.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: