• Головна
  • Новини
  • Екскерівниці Пенсійного фонду з Хмельниччини оголосили підозру за трьома статтями

16.01.2021, 17:10

Екскерівниці Пенсійного фонду з Хмельниччини оголосили підозру за трьома статтями

Слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області оголосили підозру членам злочинної організації, яка займалась привласненням грошових коштів працівників головного управління Пенсійного фонду України в області та його територіальних підрозділів, передбачених на оплату праці.

Про це повідомляє начальниця сектору комунікації Головного управління Нацполіції Хмельницької області Інна Глега, пише Суспільне.

Згідно повідомлення, в процесі досудового розслідування працівники поліції встановили, що начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, тривалий час займаючи керівну посаду, розробила план систематичного одержання неправомірної вигоди від підлеглих працівників.

«Схема злочинного збагачення полягала у одержанні нею частини заробітної плати деяких підлеглих (виплати за інтенсивність праці), користуючись тим, що вони перебувають у службовій залежності від неї. До реалізації вказаного плану посадовиця залучила ще чотирьох підпорядкованих їй працівників, розподіливши між ними ролі та таким чином створивши злочинну організацію, яка діяла в установі з грудня 2019 року. Внаслідок зазначених протиправних дій лише у червні та липні цього року керівництво Головного управління Фонду заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211 700 гривень. Частину коштів тоді привласнив головний бухгалтер ГУ ПФУ в області, решту — начальниця головного управління. Під час обшуку у службових кабінетах керівників управління правоохоронці виявили та вилучили неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Загалом з кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад 1 мільйон гривень», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

У поліції додають, що організатору та ще чотирьом учасникам злочинної організації наразі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 255 «Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній», ч. 4 ст. 28 «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 3 ст. 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України. Санкції усіх трьох статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на тривалі терміни.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: