• Головна
  • Новини
  • Четверо спортсменок Львівщини увійшли до списку найкращих борчинь країни

27.12.2022, 18:16

Четверо спортсменок Львівщини увійшли до списку найкращих борчинь країни

Спортсменки віком від 19 до 33 років

Наприкінці минулого тижня Асоціація спортивної боротьби України на підсумковій річній церемонії озвучили імена найкращих спортсменів року.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Відтак, за підсумками 2022 року до переліку найкращих борчинь вільного стилю увійшли наші:

  • Олександра Хоменець — 19-річна борчиня з Трускавця, що цьогоріч стала віцечемпіонкою світу та найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками року.
  • Манола Скобельська — 19-річна борчиня, що виборола бронзу на чемпіонаті світу з вільної боротьби серед спортсменів до 23 років. 
  • Оксана Лівач — 25-річна учасниця Олімпійських Ігор, яка цьогоріч стала володаркою Кубку світу з вільної боротьби у команді.
  • Юлія Ткач — 33-річна чемпіонка світу, яка цьогоріч також перемогла на Кубку світу з вільної боротьби у команді. 

Усі спортсменки є вихованками чи тренуються в наших обласних спортивних закладах, зокрема у Львівському фахому коледжі спорту та Львівської школи вищої спортивної майстерності. Також їхні прізвища часто є в переліку тих, хто отримує грошові винагороди у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту, яку кілька років поспіль реалізовує команда управління молоді та спорту Львівської ОВА.

«Особливо приємно, що спорт з року в рік стає середовищем, де і влада, і бізнес спілкуються «однією мовою». Щоразу частіше з-поміж керівництва національних спортивних федерацій ми можемо бачити представників соціально-відповідальних компаній. У цьому аспекті Асоціація спортивної боротьби є зразковим кейсом, адже її очолюють успішні бізнесмени, меценати Юрій Копитко та Едуард Прощук, які готові інвестувати не лише в медалі європейського та світового рівня, але й в здоров’я дітей, молодого покоління та розвиток масового спорту», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: