• Головна
  • Новини
  • Закарпатські митники прикрили схему ввезення ліків за завищеними цінам

05.02.2019, 22:10

Закарпатські митники прикрили схему ввезення ліків за завищеними цінам

Протягом року таких випадків було зафіксовано вже декілька.

ДФС у Закарпатській області розповіла яким чином в Україну ввозяться ліки, аби продавати потім їх за завищеними цінами. Так, під час переміщення їх через кордон, подаються документи що містять неправдиві дані щодо вартості товарів та контрагентів.

Загалом за 5 випадків ввозилось лікарських засобів на суму 1,6 млн Євро, а згодом з’ясувалось, що в цілому ціна товару була завищена на понад 500 тис. євро.

Митники дізнались, що продавцями лікарських засобів виступали іноземні підприємства, в тому числи «офшорні компанії», а покупцями та одержувачами – українські підприємства, основним видом діяльності яких є оптова торгівля фармацевтичними товарами.

Далі митники й наводять конкретні приклади:

Ціна "фармацевтичної субстанції – Гліцин» складала 94 тис. Євро, а реальна вартість виявилась 28,4 тис. євро, тобто ціна завищена в 3,3 рази; вартість «L-Глутамінової кислоти та L-аргініну» – 255 125 дол. США, а вартість, встановлена в ході аналітично-пошукової роботи, – 66 850 Євро, тобто її завищено в 3,8 рази. Та інші.

"Відтак, за результатами розгляду суди за двома справами про порушення митних правил прийнято рішення про направлення їх до правоохоронних органів у зв’язку з наявними ознаками кримінальних правопорушень. В одній зі справ судом першої інстанції накладено штраф та конфісковано товар, наразі справа знаходиться на розгляді в апеляційному суді. Крім того, одна справа знаходиться в суді першої інстанції на розгляді, і по одній здійснюється провадження, - повідомляють в ДФС.

У Закарпатській митниці зазначають, що такі схеми мають на меті продавати ліки на території України за безпідставно завищеними цінами. Також завдяки цій схемі можливе незаконне виведення валютних коштів за межі території України.

Mukachevo.net

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: