• Головна
  • Новини
  • Волинянин встановив рекорд, створивши ікону з сірників

02.01.2019, 13:11

Волинянин встановив рекорд, створивши ікону з сірників

Юрій Семенюк із селища Люблинець Ковельського району на Волині виготовляє ікони із сірників, які віддає у місцевий храм. Одна із них – розп'яття Ісуса Христа – навіть увійшла до Національного реєстру рекордів України.

За словами майстра, спочатку він зробив із сірників пробну картину «Образ Ісуса Христа» розміром 45 см х 45 см, яку виготовляв майже місяць.

Встановив рекорд: волинян виготовив найбільшу в Україні ікону з сірників. ФОТО


А згодом вирішив створити щось більше і краще. Вибір зупинив на розп'ятті Ісуса Христа. Став думати, як правильно створити картину.

Купив малюнок із зображенням, розбив його на кубики-схему, і так робив за зразком потрібний виріб. Кожен сірничок фарбував у потрібний колір, підсушував і складав цілісність картини.

Фарбували сірники сестра з чоловіком і мама – одним словом, була задіяна вся родина. Для фарбування брав акрилову фарбу.

На картину «Розп'яття Ісуса Христа» пішло 106 тисяч 500 штук сірників. Допомагали їх придбати друзі Юрія – брати Прадійчуки, за що він їм дуже вдячний.

Цю картину Юрій Семенюк робив майже цілий рік, у вільний від усього час. Працював вечорами, бо якщо цілий день – починає набридати, і тоді роботу закидаєш на кілька днів. 

«Коли складаєш потрошки, є велике бажання працювати далі, і вже тягне знову до роботи, як наркотик», – зізнається Юрій. 

Встановив рекорд: волинян виготовив найбільшу в Україні ікону з сірників. ФОТО


Доробивши картину, Юрій Семенюк подав заявку у Київ на рекорд України. Відтоді пройшло майже 2 роки. Юрко і не надіявся, що хтось йому подзвонить.

Аж раптом з Києва дзвінок: «Візьміть свою роботу на сірниковий фестиваль. Чекаємо». Але Юрій сказав: «Я в таку далеку дорогу не поїду. Це великі затрати, я все маю робити за власний кошт». 

«Як, ви не приїдете? Дуже шкода, ми стільки часу чекали, і ще коли випаде така нагода, щоб зареєструвати свій рекорд. В Луцьку точно не буде, і невідомо, скільки часу доведеться чекати знову», – відповіли організатори з Києва. 

Дати згоду їхати в Київ вмовив Юру його найкращий друг Володимир Прадійчук. Він узяв у кума машину, поклали у неї картину – і гайда в Київ на сірниковий фестиваль.

Це був перший у світі фестиваль, на якому були представлені всілякі вироби із сірників: це й музичні інструменти, і храми, і будиночки, і кораблі, і ще багато чого. Такої краси і шедеврів Юрій не бачив ніде.

Та й і він поїхав недаремно – його картина виявилась найбільшою, отож було зафіксовано рекорд. Море вражень і задоволення залишилось у хлопця. Але, каже, прикро, що місцева влада ніяк не посприяла у фінансовому плані юному талантові – все робив за власний кошт.

Встановив рекорд: волинян виготовив найбільшу в Україні ікону з сірників. ФОТО

Зараз Юрій трудиться над новою картиною (але поки що тримає у таємниці до березня). А в березні має намір повезти у Київ для встановлення нового рекорду. Як і попередню картину, він і цю віддасть у храм Київського патріархату селища Люблинця. 

Є у Юрія Семенюка мрія – зробити щось надзвичайно велике, на що він витратить один мільйон сірників. Але на це треба чималеньке приміщення (а не кімнату в квартирі). Бажано, аби хтось допоміг фінансово і фізично, бо в кімнаті такий виріб не поміститься і не винесеш його потім. 

hroniky.com

 

 
 
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: